SNS ispunjava obećanja

Potpredsednica SNS o obećanjima svoje stranke. (RTS, 24. 12. 2014. godine)
"Mi naša obećanja ispunjavamo, ne pričamo prazne priče, u šta su se građani uverili i to se odnosi na svaki resor koji pripada naprednjacima."

Potpredsednica Srpske napredne stranke, govoreći o lokalnim izborima zakazanim za 28. decembar u Lučanima, kazala je da ta stranka ispunjava svoja obećanja ističući da se „to odnosi na svaki resor koji pripada naprednjacima“.

Međutim, Istinomer je u poslednjih godinu dana kao neispunjeno obećanje ocenio više izjava ministara iz redova SNS, premijera Vučića, ali i same ministarke Mihajlović.

Naime, ministarka je još u julu najavila da će „Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture između 1. i 10. septembra objaviti „crne i bele“ liste izvođača radova“, ali to nije učinjeno ni do kraja godine.

Takođe, po dolasku na funkciju ministarke građevine najavila je hitno usvajanje Zakona o planiranju i izgradnji, ističući da će to biti učinjeno do kraja maja. Ali, zakon je usvojen tek u decembru.

Početkom godine kao ministarka energetike najavila je da će „Elektroprivreda Srbije (EPS) sigurno postati akcionarsko društvo u prvom kvartalu 2014, što će omogućiti da građani dobiju besplatne akcije tog preduzeća.“ Ali, to obećanje ostalo je neispunjeno, a novi ministar energetike najavljuje da će se to desiti tek u septembru 2016.

Premijer Vučić je tokom ove godine, između ostalog, najavljivao da će do kraja marta izaći sa kompletnim programom rešenja za fabriku „Jumko“, da će do kraja juna biti otvorena velika fabrika avio-komponenata u Pančevu; da će do kraja tog meseca biti usvojen rebalans budžeta; da će oko 70 posto menadžmenta u javnim preduzećima biti promenjeno do kraja avgusta, ali i „da će penzioneri biti poslednji u čija će prava bilo ko smeti da dira u državi“. Ove izjave Istinomer je ocenio kao neispunjena obećanja.

I ministar odbrane Bratislav Gašić je u predizbornoj kampanji isticao da je „SNS garant da pеnzijе u Srbiji nеćе biti smanjivanе“. On je obećao i da će po završetku vojne parade biti objavljeno koliko je novca potrošeno na njeno organizovanje. Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović najavila je odmah po formiranju Vlade Srbije da će uskoro biti predložen kompletan tim Srbije za pregovore o pridruživanju EU. Ali, to se nije desilo ni do kraja godine.

Zato izjavu potpredsednice SNS ocenjujemo kao neistinu.

Naslovna fotografija: FoNet/Vlada Srbije