Redakcija

Impresum: 

ISTINOMER Francuska 6, 11000 Beograd                   

011 44 27 299 

[email protected]

Registarski broj: IN000214    

 

Glavna i odgovorna urednica – Milena Popović  

Izdavač – CRTA 

Vukosava Crnjanski  

@vukac

Raša Nedeljkov

@rasaned

 

Članovi redakcije

 

Milena Popović – glavna i odgovorna urednica

Milena se timu Istinomera priključila u januaru 2018. godine, a od januara 2019.godine obavlja posao glavne i odgovorne urednice. Pre toga, osmogodišnje radno iskustvo je sticala radeći pre svega u dnevnoj štampi, ali i kao honorarna saradnica nekoliko regionalnih portala. Milena je dobitnica novinarske nagrade “Zlatna nika 2015“ za najbolju novinsku reportažu na INTERFERU—u (Internacionalnom festivalu reportaže i medija), kao i nagrade festivala „Mirdita, dobar dan“.

@MilenaLjPopovic

 

Milijana Rogač – izvršna urednica

Milijana se pridružila redakciji u novembru 2019. godine. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka. Skoro šest godina provela je u dnevnoj štampi, prešavši put od gradske rubrike i lokalnih priča do izveštavanja sa najzanimljivijih suđenja. Piše i pisaće, s iskustvom da se kvalitetne rečenice, kao i odluke, oslanjaju jedna na drugu. U slobodno vreme radi isto što i na poslu – čita, sumnja i mudruje.

@milijanski

 

Siniša Dedeić – novinar urednik

Siniša Dedeić je deo tima Istinomera od 2010. godine. Sve što su političari obećavali, da li su dosledni u svojim politikama i javnoj komunikaciji, da li govore istinu, Siniša pomno prati i sa ekipom novinara svakodnevno ocenjuje. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka. Novinarsko iskustvo sticao je u više dnevnih i nedeljnih novina.

 

Mihaela Šljukić – novinarka

Mihaela se pridružila timu Istinomera u martu 2018. Pre toga radila je u nekoliko dnevnih redakcija, najduže kao novinarka televizije Studio B, sa koje odlazi u julu 2015, posle 11 godina rada. U Istinomer dolazi vođena izrekom – “Drag mi je Platon, ali mi je istina draža” i od tada “fektčekuje” izjave srpskih političara i radi druge novinarske poslove.

 

Tamara Tančić – novinarka

U neprestanom pokušaju da pronađe inovativan i autentičan način komuniciranja novinarskog teksta sa čitaocima. Smatra da je redak luksuz startovati u redakciji poput Istinomera, u kojoj je od marta 2019. godine, zbog čega daje sve od sebe da trag koji ostavlja u svom radu bude prepoznatljiv po posvećenosti i kvalitetu. Trenutno je okupirana ovladavanjem tehnikama data-driven novinarstva, pri čemu joj pomažu brojni izazovi u obliku dezinformacija koje cirkulišu društvenim mrežama.

 

Mirjana Nikolić – novinarka

Za Istinomer najčešće izveštava o dešavanjima u Skupštini Srbije. Novinarstvom u elektronskim medijima bavi se više od 20 godina, pratila je sve izborne procese, prisustvovala inauguracijama pet poslednjih predsednika države, izveštavala sa svih važnih događaja u zemlji, protesta, Petog oktobra, hapšenja Slobodana Miloševića, predstavljanja ekspozea novih premijera, radila brojne intervjue i analize.

 

Nikolija Čodanović – novinarka

Nikolija je postala deo Istinomera u martu 2020. godine. Pre toga je osnove novinarstva naučila u Centru za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS). U želji da otkrije da li želi da se bavi ovim poslom, prošla je praksu na televiziji N1 i školu digitalnog novinarstva Fondacije Slavko Ćuruvija. Kada nije u potrazi za novim tekstom, svoje vreme provodi deleći pravdu na odbojkaškom terenu. Takođe, uspešno igra ulogu neuspešnog studenta na Fakultetu političkih nauka već 5 godina.

@embrion_novinar

 

Nataša Kilibarda — naučna novinarka

Nataša se fact-checking timu Istinomera pridružuje u martu 2021. godine. Od tada, većinski pokriva naučne teme i analize pseudonaučnih dezinformacija, kao i open-source intelligence istrage. Bavi se naučnom komunikacijom od 2016. godine. Mikrobiološkinja u nastanku, programerka u penziji. Vodi naučno-popularnu stranicu @neuronenvogue.

Tijana Đorđević — novinarka stažistkinja

Tijana se Istinomeru pridružila kroz program stažiranja. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka, gde trenutno pohađa master studije politike, u oblasti izbora i izbornih kampanja. Prvo novinarsko iskustvo stekla je u redakciji dnevnog lista Danas. Posebno je zainteresovana za političko komuniciranje i odnos između svih njegovih aktera.

 

Aleksandar Bošnjak novinar stažista

Aleksandar je student programiranja na Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih studija. Nakon završenog kursa novinarstva u Udruženju novinara Srbije pridružio se Crti kao praktikant, gde će ostati kao stažista. Uplovio je u svet novinarstva zbog mnoštva lažnih vesti, manipulacija i teorija zavere, a interesuje ga istina. Prevodio je edukativne klipove za TED, pisao marketinške tekstove i bavi se optimizacijom tekstova i sajtova. Govori engleski i služi se nemačkim.

 

Jovana Prešić – projektna koordinatorka

Jovana se timu Crte pridružila početkom 2018. godine, a od marta 2020. godine radi kao projektna koordinatorka u Istinomeru. Po obrazovanju je novinarka, sa iskustvom rada u štampanim medijima. Od kada se kao srednjoškolka „navukla“ na Utisak nedelje Olje Bećković interesuje se za novinarstvo i politička dešavanja. Ponosna je što je radila i radi sa ljudima koji nastoje da društvo u kome živimo učine boljim.

 

Stalni saradnici:  Ljubomir Živkov,  Zoran Drekalović

 

Grafički dizajn: 

Jelena Šušnjar

 

Istinomer poštuje Ustav i zakone Republike Srbije i u procesu zapošljavanja novih članova redakcije nema diskriminacije, neposredne ili posredne, po bilo kom osnovu, a naročito po osnovu rase, pola, nacionalne pripadnosti, društvenog porekla, rođenja, veroispovesti, političkog ili drugog uverenja, imovnog stanja, kulture, jezika, starosti i psihičkog ili fizičkog invaliditeta. Svi novozaposleni novinari u obavezi su da prođu kroz obuku o metodologiji koju Istinomer koristi prilikom ocenjivanja izjava, kao i da prisutvuju redakcijskim treninzima koji se kontinuirano organizuju kako bi se osnažili profesionalni kapaciteti tima.  

 

Istinomer je članica Saveta za štampu, Asocijacije onlajn medija, Asocijacije medija, i poštuje Kodeks novinara Srbije.

Istinomer® ime i logo su zaštićeni žigom. 

Copyright Istinomer All Rights Reserved.