Promenićemo 70 odsto direktora do kraja avgusta

Premijer o promenama na čelu javnih preduzeća. (RTS, 28. 7. 2014. godine)
"Ovo nije proces koji se završava danas, u toku celog avgusta ćemo to da radimo i za očekivati je i u skladu sa dogovorima koje sam imao sa potpredsednikom, ali i onim što smo vam najavili na poslednjoj sednici Vlade, oko 70 posto menadžmenta u javnim preduzećima promenićemo do kraja avgusta."

Na svečanoj sednici Vlade Srbije održanoj krajem jula u Nišu smenjeno je sedam direktora javnih preduzeća, a premijer je istakao da je to samo početak promena, najavljujući da će 70 odsto menadžmenta u javnim preduzećima biti promenjeno do kraja avgusta.

To je ponovio i nekoliko dana kasnije u intervjuu za NIN.

„U razgovoru za NIN tvrdi i da će do kraja avgusta biti promenjeno 70 odsto direktora javnih preduzeća, tako da je ovonedeljna smena rukovodilaca sedam državnih firmi samo uvod u ‘veliko čišćenje’.“
NIN, 31. 7. 2014. godine

Međutim, od tada nije bilo smene direktora javnih preduzeća, a Vlada Srbije je tokom avgusta samo imenovala nove vršioce dužnosti direktora u Državnoj lutriji Srbije i Nuklearnim objektima Srbije.

„Uvidom Danasa u izveštaje sa sednica Vlade Srbije tokom avgusta, ali ni početkom septembra, nije smenjen nijedan direktor javnih preduzeća, već su imenovana samo dva vršioca dužnosti direktora – u Državnoj lutriji Srbiji 14. avgusta i u JP „Nuklearni objekti Srbije“ na sednici 21. avgusta.“
Danas, 8. 9. 2014. godine

Neispunjeno obećanje predsednika Vlade Srbije.