Nećemo biti „nesvesno vakcinisani putem hrane”

Konspiracija o tome da će „mRNA tehnologija ući u lanac snabdevanja hranom” trenutno privlači najviše pažnje u krugovima teoretičara zavera.
Canva
  • Na Fejsbuku se deli video snimak u kojem se govori o navodnom tajnom planu za vakcinaciju svetskog stanovništva putem hrane sa „mRNA toksinima”, u cilju depopulacije stanovništva.
  • Tvrdnje sa snimka oslanjaju se na odavno dekonstruisane dezinformacije i teorije zavere. 
  • Objave na Fejsbuku ocenili smo kao netačne.

Korisnici Fejsbuka dele video snimak iz emisije koja je emitovana na kanalu kla.tv (inače poznatom po objavljivanju dezinformacija), u kojoj voditelj iznosi tvrdnje o navodnom „tajnom planu za vakcinaciju svetskog stanovništva putem hrane sa mRNA toksinima, u cilju depopulacije stanovništva”. Snimak se deli uz opis: „Veliko upozorenje deli što više!”

Izvor: Screenshot / Facebook

Teorije zavere o „depopulaciji globalnog stanovništva” i „toksičnoj mRNA tehnologiji” ekspodirale su tokom pandemije kovida 19, kada su se na društvenim mrežama delile brojne dezinformacije o „insceniranoj pandemiji” i „štetnom uticaju mRNA vakcina”. Kao ultimativni cilj „globalnih elita” i onih koji „u tajnosti vuku konce” u ovakvim scenarijama uvek se isticao čuveni „tajni plan za depopulaciju stanovništva”. A kao dokaz za postojanje takvog plana, često su se zloupotrebljavale izjave javnih funkcionera i drugih uticajnih ličnosti.

Nakon što je pandemija utihnula, u krugovima konspiratora pojavila se nova teza – „ulazak mRNA tehnologije u lanac snabdevanja hranom”, kako bi se osiguralo da „svako od nas bude izložen mRNA toksinima”.

Netačno se tvrdilo da je Gejts „obećao da će mRNA tehnologija ući u lanac snabdevanja hranom kako bi nevakcinisani primili vakcinu”, da se „sprovodi masovna vakcinacija stoke Gejtsovim mRNA vakcinama”, zatim da „Gejtsova kompanija premazuje prehrambene proizvode koristeći otrovne monogliceride i digliceride”, kao i da „FDA planira da zameni običnu so veštačkom”, koja je navodno „prošarana Gejtsovim mRNA hemikalijama”.

Na spornom snimku koji se trenutno deli na Fejsbuku nisu izneseni nikakvi krediblni dokazi za postojanja „tajnog plana vakcinacije putem hrane”, a izlaganje voditelja oslanja se na dekonstruisane dezinformacije, o kojima je Istinomer već pisao. Zaključno – nema dokaza da postoji „tajni plan vakcinacije putem hrane”, niti da će „globalno stanovništvo biti nesvesno vakcinisano mRNA toksinima uskladištenim u namirnicama”.

Ovom temom bavio se i portal „Raskrinkavanje.ba”.