Kada satira ode predaleko: General Mojt Egađo nije dao ostavku zbog Đokovića jer – ne postoji

Posle popularnih serija i filmova, poput The Office, The Big Short, Crazy, Stupid, Love, The 40-Year-Old Virgin, Stiv Karel je zasijao u novoj "ulozi" zahvaljujući jednom tviterašu čiji humor nisu svi razumeli. Satira je tako postala (dez)informacija o generalu iz Australije koji je ustao u odbranu Novaka Đokovića. Na pošalicu se “upecao” i otac Novaka Đokovića, o čemu dodatno bruji region.

Obožavatelji Novaka Đokovića mogu da odahnu – prvi reket sveta igraće na Australian Open-u. Sud je odlučio da deportacije neće biti, a ukinuto je i poništenje njegove vize za ulazak u ovu zemlju. Tako će, nakon dana i dana drame koja je punila naslovne strane, a Đokovićev boravak u hotelu opisivan do tančina, iz minuta u minut, teniser ipak izaći na teren.*

Neki su, pak, iskoristili priliku da se malo i našale sa celom situacijom. Tako je “Dopisnik iz Srema” američkom glumcu Stivu Karelu dodelio ulogu australijskog brigadnog generala imena Mojt Egađo koji iz protesta zbog toga kako se vlada Australije odnosi prema Novaku daje ostavku. Mojt Egađo, razume se – ne postoji. (A i samo ime je igra reči koja se može shvatiti i pogrdno).

“Australijski brigadni general Mojt Egađo, dao je ostavku iz protesta zbog načina na koji se njegova vlada odnosi prema prvom reketu sveta. Bravo junače!”, piše na priofilu “Dopisnik iz Srema”, uz fotografiju Stiva Karela, a satiričan post delio se u tom kontekstu i na Fejsbuku.

Ova fotografija je iz Netfliksove serije “Svemirska snaga” (Space Force) u kojem Karel glumi generala Marka R. Nairda, prvog šefa svemirskih operacija Svemirske snage. I to se može zaključiti u dva klika (desni klik, pa Search Image with Google Lens opcija).

 

Bilo je i onih koji nisu naseli na novog Stefanosa Panajotisa na društvenim mrežama.

Ali bilo je i onih koji jesu – jedan od onih koji nisu razumeli satiru bio je i sam Srđan Đoković, o čemu su pisali hrvatski (Index.hrvecernji.hr, 24sata.hr), bosanski (Radio Sarajevo) ali i domaći portali (luftika.rs, byka.rs). 

Povezan sadržaj
Miljana Miletić 7. 10. 2020.
Nikolija Čodanović 5. 8. 2021.

*Novaku Đokoviću je 14. januara ponovo poništena viza za ulazak u Australiju. (Ažurirano 14.1.2022. godine)

 

Naslovna fotografija: FoNet/Spoiler TV/Canva