Đoković ne deli novac na Fejsbuku

Izaberite prvo slovo svog imena, ukucajte u komentar i Novak Đoković će vam pokloniti novac. Nije prevara, naglašava osoba koja stoji iza Fejsbuk stranice koja nosi ime srpskog tenisera. Mnogi su zaista i poverovali da je tako lako dobiti pare, i to ni manje ni više nego od prvog reketa sveta. Verovatno im je sve bilo jasno kada su shvatili da novac ne stiže. A možda i nije.

Prvo se registrujte, a onda ostavite komentar, navodi se u jednoj od mnogih objava koje danima kruže Fejsbukom, a iza kojih stoji, kako se tvrdi – Novak Đoković

Korisnici te društvene mreže, prema uputstvu, treba da ostave početno slovo svog imena u komentaru, nakon čega će im biti poslat novac. U pomenutoj objavi se navodi i svota koja im sleduje. Pored svakog slova stoji cifra u rasponu od 100.000 do 700.000 evra.

Samo tu objavu podelilo je više od 120 ljudi.

U pitanju je, naravno, prevara. To su nam potvrdili i iz fondacije Novak Đoković.

“U poslednjih nekoliko nedelja primili smo nekolicinu mejlova u vezi s potencijalnim nagradama koje, navodno, naš osnivač deli. Dodatno istražujemo ove slučajeve i preduzimamo adekvatne mere. Na našoj zvaničnoj Facebook stranici obavestili smo pratioce o zloupotrebi imena našeg osnivača još 4. septembra i podelili uputstvo na koji način da prijave Facebook-u takve profile kako bi sprečili dalje širenje netačnih vesti”, rekli su nam iz Fondacije.

Kako dalje navode, i direktorka Fondacije Jelena Đoković je na ličnom profilu na Instagramu postavila stori kako bi skrenula pažnju pratilaca da se radi o prevari. 

Objava koju ocenjujemo arhivirana je ovde. U prethodnih mesec dana naišli smo na mnogobrojne objave slične sadržine, ali su ubrzo bivale izbrisane.

Naslovna fotografija: Fonet/Canva/Istinomer