Verica Jovanović

Datum rodjenja: 28. 10. 1966.
Mesto:
Datum rodjenja: 28. 10. 1966.
Mesto:

Rođena 1966. u Kruševcu.

Kako navodi u zvaničnoj biografiji, diplomirala na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1991. godine. Specijalizaciju iz socijalne medicine završila na istom fakultetu 2001. godine, zatim kao stipendista Vlade Italije završila Master program Menadžment zdravstvenim ustanovama u Rimu na Institutu Intituto Superiore di Sanita 2003. – Universita degli Studii “La Sapienza”. Navodi da od 2013. ima zvanje primarijusa, dodeljeno odlukom Ministarstva zdravlja.

Doktorske studije završila je i doktorsku tezu odbranila na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu 2017. godine.

Povezan sadržaj
Siniša Dedeić 23. 3. 2020.

Zaposlena je, dodaje, na neodređeno vreme u Institutu za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“. Vršilac je dužnosti direktora Instituta i šef Kancelarije za skrining raka.

Na sajtu Fakulteta zdravstvenih i poslovnih studija Univerziteta Singidunum navodi se da je docent na tom fakultetu. 

Članica je Srpskog lekarskog društva, Sekcije socijalne medicine i Lekarske komore Srbije (br. lic. 103 371), kao i Udruženja za javno zdravlje Srbije.

„Kao predstavnik Srbije učestvovala je u nekoliko značajnih međunarodnih projekata za unapređenje skrininga malignih bolesti. Pri Ministarstvu zdravlja bila je član tima za Evropske integracije za poglavlje 28, u delu skrininga raka, zatim bila sekretar Republičke stručne komisije za praćenje sprovođenja skrininga raka u Srbiji i član nekoliko radnih grupa Ministarstva zdravlja za reformu finansiranja bolničke zdravstvene zaštite“, piše u biografiji. 

Članica je Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koji je u martu 2020. formirala Vlada Srbije.

Član Kriznog štaba – Mijomir Pelemiš

Član Kriznog štaba – Sanja Radojević Škodrić

Član Kriznog štaba – Predrag Kon

Član Kriznog štaba – Zoran Gojković  

Foto: FoNet/Kabinet premijera