Tatjana Manojlović

Datum rodjenja: 6. 3. 1966.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 6. 3. 1966.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođena 1966. u Valjevu.

„Strukovna politikološkinja – specijalista za nenasilne društvene promene, specijalizirala na Fakultetu političkih nauka, na temi – strategije ostvarivanja rodne ravnopravnosti u Srbiji. Položen državni ispit za rad u organima uprave“, navodi u biografiji

Ističe da je sertifikovana savetnica za lični razvoj.

„Praktičar kliring metode psihoterapije, sa izraženim afinitetom za podršku ženama, za osnaživanje na ličnom, porodičnom i profesionalnom planu, kao i za bavljenje javnim i političkim pitanjima.“ 

Od 2009. do 2013. bila je pomoćnica direktora u Službi za informisanje Gradske uprave Grada Beograda i glavna i odgovorna urednica „Beoinfa“.

„Novinarka, urednica u aktuelno – dokumentarnom programu RTS, autorka velikog broja dokumentarnih i putopisnih emisija, kao i emisija iz domena istraživačkog novinarstva. Autorka serijala ‘Zrno poštovanja’ o problemima rodne ravnopravnosti u Srbiji, koji je finansirala EU. Od 2013. godine priprema i uređuje emisiju ‘Život i standardi’ (‘Pravo na sutra’), jedinu specijalizovanu emisiju o životu Srba na Kosovu i Metohiji. Takođe, jedna je od autorki emisija iz serijala ‘Trag’, koji se emituje na RTS1. U jednom periodu svog profesionalnog angažmana bila je dopisnik RTS iz Valjeva, potom je uređivala i vodila emisiju ‘Ovo je Srbija’. Dobitnica većeg broja novinarskih nagrada“, navodi. 

Smatra da dnevni informativni sadržaji Radio-televizije Srbije „nisu u skladu sa zakonskom obavezom koju Javni medijski servis ima“.

„I dalje mislim da je RTS televizija sa vrlo kvalitetnim sadržajima, izuzetnim dokumentarnim, obrazovnim, naučnim emisijama, uostalom i sama radim emisije kojima sam jako zadovoljna, ponosna sam na to što će jednog dana ostati iza mene i što će protokom vremena tek dobiti na specifičnoj težini. Nažalost, dnevni informativni sadržaji nisu u skladu sa zakonskom obavezom koju Javni medijski servis ima, a to je da štite Ustavom zagarantovano pravo građana na objektivno, profesionalno i blagovremeno informisanje.“ (Danas, 3. 7. 2021. godine)  

U Demokratskoj stranci bila je članica Izvršnog odbora i predsednica Odbora za informisanje. 

Povezan sadržaj
Siniša Dedeić 22. 1. 2020.
admin 2. 6. 2018.

Na skupštini Demokratske stranke, održanoj početkom jula 2021, izabrana je za potpredsednicu partije.  

Naslovna fotografija: FoNet, Božana Pavlica