Tatjana Manojlović

Datum rodjenja: 6. 3. 1966.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 6. 3. 1966.
Stranka: Demokratska stranka | Svi akteri
Mesto:

Rođena 1966. u Valjevu.

„Strukovna politikološkinja – specijalista za nenasilne društvene promene, specijalizirala na Fakultetu političkih nauka, na temi – strategije ostvarivanja rodne ravnopravnosti u Srbiji. Položen državni ispit za rad u organima uprave“, navodi u biografiji

Ističe da je sertifikovana savetnica za lični razvoj.

„Praktičar kliring metode psihoterapije, sa izraženim afinitetom za podršku ženama, za osnaživanje na ličnom, porodičnom i profesionalnom planu, kao i za bavljenje javnim i političkim pitanjima.“ 

Od 2009. do 2013. bila je pomoćnica direktora u Službi za informisanje Gradske uprave Grada Beograda i glavna i odgovorna urednica „Beoinfa“.

„Novinarka, urednica u aktuelno – dokumentarnom programu RTS, autorka velikog broja dokumentarnih i putopisnih emisija, kao i emisija iz domena istraživačkog novinarstva. Autorka serijala ‘Zrno poštovanja’ o problemima rodne ravnopravnosti u Srbiji, koji je finansirala EU. Od 2013. godine priprema i uređuje emisiju ‘Život i standardi’ (‘Pravo na sutra’), jedinu specijalizovanu emisiju o životu Srba na Kosovu i Metohiji. Takođe, jedna je od autorki emisija iz serijala ‘Trag’, koji se emituje na RTS1. U jednom periodu svog profesionalnog angažmana bila je dopisnik RTS iz Valjeva, potom je uređivala i vodila emisiju ‘Ovo je Srbija’. Dobitnica većeg broja novinarskih nagrada“, navodi. 

Smatra da dnevni informativni sadržaji Radio-televizije Srbije „nisu u skladu sa zakonskom obavezom koju Javni medijski servis ima“.

„I dalje mislim da je RTS televizija sa vrlo kvalitetnim sadržajima, izuzetnim dokumentarnim, obrazovnim, naučnim emisijama, uostalom i sama radim emisije kojima sam jako zadovoljna, ponosna sam na to što će jednog dana ostati iza mene i što će protokom vremena tek dobiti na specifičnoj težini. Nažalost, dnevni informativni sadržaji nisu u skladu sa zakonskom obavezom koju Javni medijski servis ima, a to je da štite Ustavom zagarantovano pravo građana na objektivno, profesionalno i blagovremeno informisanje.“ (Danas, 3. 7. 2021. godine)  

U Demokratskoj stranci bila je članica Izvršnog odbora i predsednica Odbora za informisanje. 

Povezan sadržaj
Siniša Dedeić 22. 1. 2020.
admin 2. 6. 2018.

Na skupštini Demokratske stranke, održanoj početkom jula 2021, izabrana je za potpredsednicu partije.

Na parlamentarnim izborima 2022. bila je 18. na listi „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka)“ i postala je poslanica u Skupštini Srbije. 

Početkom novembra 2023. podnela je ostavku na mesto potpredsednice DS, a kao razlog navela je da vrh stranke ne smatra njen doprinos dovoljnim i „ne ukazuju poverenje da u narednom periodu bude narodna poslanica“.

„Demokratskoj stranci sam dala najbolji deo sebe, bez kalkulisanja, trudila se da doprinesem vraćanju poverenja u organizaciju, koja je izložena konstantnom razgrađivanju tokom poslednje decenije; sa kolegama sam uticala da se u javnosti vrati percepcija stranke časnih, posvećenih ljudi, iskrenih boraca za bolju Srbiju. U Narodnoj skupštini bila sam među nekoliko najaktivnijih opozicionih poslanika, zbog čega sam trpela uvrede i pretnje najekstremnijih Vučićevih jurišnika, kao žena, kao majka, kao iskreni patriota. Kako predsedništvo stranke i predsednik Zoran Lutovac to ne smatraju dovoljnim i svojim vrednovanjem ne ukazuju poverenje da u narednom periodu budem narodni poslanik, jedino logično je da na visoku stranačku funkciju dam ostavku’. ‘Na kraju saopštenja zahvalila je „svim saborcima i članovima DS’ na saradnji i navela: ‘Biću nadalje jedna među jednakima’.“ (Nova.rs, 4. 11. 2023. godine)

Naslovna fotografija: FoNet, Božana Pavlica