Rade Panić

Datum rodjenja: 29. 12. 1971.
Mesto:
Datum rodjenja: 29. 12. 1971.
Mesto:

Rođen 1971. u Kraljevu.

Kako navodi u zvaničnoj biografiji, osnovnu školu i gimnaziju završio u Kraljevu. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završio 2001. godine.

Od 2001. zaposlen u Zdravstvenom centru “Studenica” u Kraljevu, na poslovima doktora opšte prakse u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslih, Službi hitne medicinske pomoći i Odeljenju za prijem i zbrinjavanje hitnih stanja, a u periodu  od 2005. do 2007. godine bio je načelnik Službe.  Od 2007. godine zaposlen je u Službi anestezije sa reanimacijom i CIN-om.

Specijalistički ispit na Vojno-medicinskoj akademiji položio 2011. godine. Specijalista je anestezije i reanimatologije.

Povezan sadržaj
Siniša Dedeić 21. 3. 2020.

Kako ističe, od 2001. član je Srpskog lekarskog društva i Sindikata svih zaposlenih u zdravstvu. Član Sindikata lekara i farmaceuta (SLFS) od osnivanja odbora SLFS u ZC “Studenica”.

Predsednik je Sindikata lekara i farmaceuta. 

U junu 2020. privukao je pažnju javnosti izjavom da „građani Srbije moraju pod hitno da shvate da su obmanuti zato da bi se održali izbori, a da su sve mere nakon vanrednog stanja neopravdano ukinute, odnosno, da su morale biti postepeno ukinute“. Dodao je da su lekari iscrpljeni, da ih nema dovoljno, kao ni zaštitne opreme i da nemaju čime da leče pacijente.

“Svakodnevno se vrši pritisak, preti i ucenjuje svaki zdravstveni radnik koji je pokušao da progovori o onome šta se zaista dešava u zdravstvenim ustavnovama”, rekao je Panić za NovaS.

Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Član Kriznog štaba – Mijomir Pelemiš

Član Kriznog štaba – Sanja Radojević Škodrić

Član Kriznog štaba – Predrag Kon

Član Kriznog štaba – Branimir Nestorović