SNS nije organizator mitinga podrške Vučiću

Poverenik niškog SNS o mitingu podrške lideru te stranke i predsedniku Srbije. (Južne vesti, 1. 12. 2019. godine)
„Nije tačno (da je SNS organizovao). Ima grupa neka na ‘Fejsbuku’, tu je organizator.“

U centru Niša 1 . decembra nekoliko hiljada članova i simpatizera Srpske napredne stranke izrazilo je podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i osudilo naslovnu stranicu nedeljnika NIN (s Vučićem i snajperskom puškom), kao i karikaturu lista „Danas“ na sličnu temu. Učesnici protestne povorke nosili su znake „STOP“ i transparente „Stop krvavom scenariju“ i „Đilase ne ubijaj Srbiju“.

„Tokom protesta nije bilo govora, a čelnici Gradskog odbora SNS Niš su negirali da su organizovali skup, iako su članstvu danima stizali pozivi da učestvuju i dovedu rođake i prijatelje“. (Beta, 1. 12. 2019. godine)

Poverenik niškog SNS Zvezdan Milovanović kategorično je odbacio tvrdnje da stranka stoji iza mitinga. Istakao je da je organizator „grupa neka na ‘Fejsbuku'“. Slična okupljanja organizovana su i u Leskovcu i Vranju.   

Međutim, nekoliko dana kasnije predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić kazao je da su mitinge organizovali članovi SNS.  Rekao je da „nije imao pojma“ o ideji članova SNS da mu organizuju skupove podrške u više gradova Srbije i zamolio ih da to više ne čine.

„Pitali ste me za okupljanja koje su organizovali članovi SNS-a. Beskrajno sam im zahvalan. Nisu me pitali i obavestili o tome, ali to je pokazalo da imaju emociju i da su zabrinuti za budućnost. Nema potrebe da to organizuju, ne mogu oni meni ništa“, rekao je Vučić posle otvaranja radova na izgradnji auto-puta između Šapca i Rume. (N1, 5. 12. 2019. godine)

Budući da je lider Srpske napredne strane potvrdio da iza organizacije mitinga podrške stoje članovi te partije izjavu poverenika niškog SNS ocenjujemo kao – neistinu

Naslovna fotografija: Print screen YouTube