Predsednik kao sav običan svet

Predsednik Srbije o snošenju posledica zbog konzumiranja alkohola u sportskom objektu i kršenja zakona. (Blic, 12. 10. 2009. godine)
„Ako sam kojim slučajem prekršio zakon time što sam prihvatio čašu koja mi je ponuđena, treba da snosim zakonske posledice, odnosno da platim kaznu kao i svaki drugi građanin.“

MUP Srbije je 16. oktobra 2009. podneo prijavu protiv predsednika Srbije i još troje državnih funkcionera – ministarke sporta Snežane Samardžić Marković, predsednika Skupštine Beograda Aleksandra Antića i predsednika FSS Tomislava Karadžića – zbog ispijanja šampanjca nakon pobede fudbalske reprezentacije Srbije nad Rumunijom. Starešina Gradskog suda za prekršaje Beograda Zoran Pašalić zakazao je ročište za 1. decembar na kome su se „osumnjičeni“ i pojavili.

Predsednik Srbije je na saslušanju priznao da je popio gutljaj šampanjca u loži stadiona Crvene zvezde i dodao da nije znao da je to prekršaj.

Nisam znao da je konzumiranje alkohola, makar samo u vidu nazdravljanja, zabranjeno, i u potpunosti prihvatam odgovornost za učinjeni prekršaj.“

Beta, 1. 12. 2009. godine  

I pre nego što je MUP Srbije podneo prijavu protiv predsednika Srbije zbog nedoličnog ponašanja na sportskom takmičenju on je izjavio da je spreman da odgovara za svoj postupak. Da je ostao dosledan svojim rečima dokazao je pojavljivanjem u sudnici 1. decembra.