Ova Vlada ispunjava sve u roku

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović o rokovima za infrastrukturne projekte. (Tanjug, 18. 1. 2016. godine)
„Kada je reč o ovoj vladi, do sada nigde ništa nismo uradili van roka u prethodne dve godine i mogu da obećam da će tako biti i dalje.“
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović tvrdi da je, od 2014. godine, kada je Vlada formirana, kabinet premijera Vučića sve uradio u predviđenim rokovima. Ipak, da to nije istina potvrđuju i brojne ocene na data obećanja koje je Istinomer pratio u prethodnom periodu. 
Podsećamo na neke od njih. 
*

Pored navedenih primera, probijani su i rokovi za početak izgradnje najvažnijeg projekta ove Vlade, „Beograd na vodi“. Premijer Aleksandar Vučić više puta je licitirao i datumima završetka tog kompleksa. Tako je mart 2016. godine određen za završetak izgradnje prve dve kule, što se po svemu sudeći, neće dogoditi. Zatim je obećavano da će čitav projekat biti gotov do 2019. godine, ali je kasnije taj rok određen samo za završetak prve A faze izgradnje. Završetak kompletnog projekta očekuje se za maksimalno 30 godina. Vlasti su više puta najavljali i probijali rok za objavljivanje ugovora za „Beograd na vodi“, koji je na kraju javnosti predstavljen tek pet meseci nakon potpisivanja
Vučićeva Vlada nije odolela ni davanju rokova za dugo očekivani dolazak Ikee i Lidla. Tako je ministar trgovine Rasim Ljajić tvrdio da će nemački Lidl u Beogradu biti do kraja 2015. godine. Međutim, i ovog puta je sve ostalo samo na nivou neispunjenog obećanja.
Takođe, građanima Obrenovca gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković više od godinu dana obećavaju dolazak velike kineske kompanije Mei Ta. Iako njih dvojica nisu članovi Vlade, iza sporazuma sa kineskom kompanijom stoji Vlada Republike Srbije, zbog čega ovo obećanje navodimo kao neispunjeno. Početak gradnje fabrike najavljivan je nekoliko puta, ali kamen temeljac još uvek nije postavljen.
Budući da je Istinomer za brojna obećanja premijera Vučića i članova njegovog kabineta dao ocenu neispunjeno, izjava ministarke Mihajlović da aktuelna Vlada ispunjava sve u roku,  dobija ocenu neistina.