Nove uniforme za policajce u martu 2015.

Ministar unutrašnjih poslova o novim uniformama za policajce. (Tanjug, 03. 01. 2015. godine)
„Potpuno se slažem da je bilo neprimereno da policija osam ili deset godina nema nove uniforme. To smo promenili. Do marta će svaki policajac dobiti novu uniformu, cipele i ostalu opremu i učinićemo sve da više nikada ne dođu u situaciju da hodaju pocepani i neadekvatno obučeni za vremenske prilike i posao koji obavljaju.“
Da će policajci dobiti nove uniforme ministar unutrašnjih poslova najavio je još u novembru 2014. godine, ističući da će pored isplate dela putnih troškova, stići jedan deo novih uniformi do kraja godine, a za sve pripadnike policije do marta 2015.

“Mi ćemo već do kraja ovog meseca podeliti jedan deo (novih) uniformi koje su pristigle i već ih delimo na terenu. Što se tiče cipela i košulja, nadam se da ćemo do kraja decembra imati najveći deo i do kraja marta komplet za sve policijske službenike koji već skoro osam godina nisu dobili uniformu i sukcesivno kako to bude stizalo u naše magacine tako ćemo i isporučivati.”
RTS, 9. 11. 2014. godine

Početkom godine, ministar Stefanović je, komentarišući lošu materijalnu situaciju pripadnika policije, rekao da će ministarstvo raditi na poboljšanju njihovog materijalnog i bezbednosnog statusa, ističući da će nova uniforma stići do marta.
Ipak, nakon nekoliko dana, ministar je korigovao svoju izjavu i kazao da će pripadnici policije nove uniforme dobiti do aprila.

“Od marta, aprila, posle dugog, dugog vremena, prvi put će (policajci) dobiti nove uniforme.”
Blic, 11. 2. 2015. godine

Međutim, početkom aprila, iako je naglasio da je to prvi korak ka  boljem opremanju policije, ministar Stefanović je još jednom prolongirao rok za podelu novih uniformi.

“Ove godine ćemo imati u maju nove uniforme za sve policijace i to posle osam godina… i mislim da je to dobar prvi korak i ne mislim da je to sasvim dovoljno i u potpunosti i da smo time završili posao. Naravno borićemo se za to da policajaci imaju bolje uslove rada u skladu sa ekonomskim mogućnostima zemlje.“
Blic, 8. 4. 2015. godine

A početkom maja, ministar je još jednom najavio podelu novih uniformi:

“Očekujem da će već ovog meseca stići nove uniforme, nakon osam godina. To je prva, suštinska stvar koju će ljudi moći da vide.”
Tanjug, 1. 5. 2015. godine

Početkom juna, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su najzad, nakon osam godina, dobili nove uniforme.

“Svi policajci dobili su kompletno nove uniforme, po dva para letnjih pantalona, dve letnje i dve zimske košulje, dve polo majice i dve majice dugih rukava, po jednu podjaknu-džemper, kratku jaknu, opasač, borbene patike i čarape. Majice i kačketi, koji još uvek nisu podeljeni pripadnicima MUP-a, biće isporučeni u roku od 60 dana i neće se čekati kompletna dostava, već će biti uručivani kako budu pristizali, kazao je Velimir Lukić, predsedavajući predsedništva reprezentativnog Nezavisnog sindikata policije.”
Blic, 9. 6. 2015. godine

Budući da su nakon osam godina pripadnici policije dobili nove uniforme, ali da je to učinjeno nekoliko meseci nakon najavljenog roka, obećanje ministra unutrašnjih poslova ocenjujemo kao skoro ispunjeno.