Nove registarske tablice još na čekanju

Ministar policije o uvođenju novih registarskih tablica. (Radio televizija Vojvodine, 11. 12. 2008. godine)
„Registarske tablice sa oznakama Srbije i nove saobraćajne i vozačke dozvole izdavaće se tek posle usvajanja novog Zakona o bezbednosti saobraćaja, a mislim da će to biti veoma brzo. Verujem da će se zakon uskoro naći na Vladi i da će u parlamentu biti usvojen tokom prvih nekoliko meseci 2009. godine. Potom će početi izdavanje novih vozačkih i saobraćajnih dozvola i registarskih tablica.“

Prvi put najave o uvođenju novih registarskih tablica došle su iz MUP-a 2008. godine kada je rečeno da bi njihovo izdavanje trebalo da počne 5. jula te godine.

„MUP Srbije bi od 5. jula trebalo da počne izdavanje novih saobraćajnih dozvola i registarskih tablica sa oznakama Srbije.“

Beta, 7. juni 2008. godine

Rok je prošao, a krajem jula 2008. su usvojene izmene pravilnika kojim je propisano da će, „dok se ne steknu tehnički i drugi uslovi“ tablice i saobraćajne dozvole biti izdavani po starim propisima. Da od tog posla skoro neće biti ništa bilo je jasno u decembru 2008. godine kada je ministar objasnio da se čeka usvajanje novog Zakona o saobraćaju. U julu 2009. godine Dačić se opet oglasio da kaže da još nema ništa od novih tablica:

Izdavanje novih registarskih tablica za vozila u Srbiji ne očekuje se ove godine, već po stupanju na snagu svih odredbi novog Zakona o bezbednosti u saobraćaju.

Tanjug, 3. juli 2009. godine

Konačno, nedavno se ministar opet osvrnuo na ovaj problem:

Uskoro će početi izdavanje novih vozačkih i saobraćajnih dozvola i registarskih tablica.

Beta , 18. januar 2010. godine

 

Ako je suditi po dosadašnjim obećanjima nećemo ga baš „držati za reč“, a što se ocene tiče, Istinomer kaže: „neispunjeno obećanje“.

Predlog izgleda novih tablica

Naslovna fotografija: FoNet/MOD