Narandžastima je dosta stranaka

Predsednik Narandžastog bloka o svojoj grupi građana. (Starčevačke novine, 31. 1. 2008. godine)
"Nije u pitanju politička stranka, to je političko udruženje građana ("Narandžasti blok") kojim je dosta stranaka."

U proleće 2007. godine Farkaš je napustio G17 plus i nekoliko meseci kasnije oformio je Grupu građana „Puls“ koja je kasnije postala poznatija pod imenom „Narandžasti blok“. To udruženje, koje je bilo sastavljeno od nevladinih organizacija i pojedinaca, je u kampanji 2008. za lokalne izbore nastupalo samostalno i uspelo je da pređe cenzus, te da osvoji četiri odbornička mesta u Skupštini grada.

Iako su „narandžasti“ ubrzo počeli da sarađuju sa drugim strankama (već u septembru 2008. potpisali su sporazum o saradnji sa LSV), tvrdili su da to rade samo da bi ostvarili ono što je u interesu građana Pančeva. A onda je novembra 2010. „Narandžasti blok“ pristupio porketu Ujedinjeni regioni Srbije, gde je Farkaš kasnije dobio i funkciju potpredsednika gradskog odbora. I pored toga on je nastavio da ističe kako njegovo udruženje nije klasična partija.

„Nismo stranka, čak primamo i članove drugih stranaka da budu naši članovi ako nisu zadovoljni Gradskim odborima svojih političkih partija.“

RTV Pančevo, 15. 11. 2010. godine

Narednih godina „narandžasti“ su sve više utapali u URS, pa je tako čak i njihova nekadašnja internet-adresa (www.narandzastiblok.rs) ugašena, a zvanični podaci preseljeni na www.urs-pancevo.org. Na izborima 2012. nastupali su u okviru Ujedinjenih regiona i kao takvi kasnije učestvovali u formiranju lokalne vlasti.

Konačno, URS je 21. aprila 2013. prerastao u stranku. Narandžasti blok se tako ponovo vratio u okrilje za koje su sve vreme tvrdili da su protiv. Zato Farkaš dobija ocenu „nedosledno“.