Aleksandar Farkaš

Datum rodjenja: 13. 5. 1979.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 13. 5. 1979.
Stranka: Srpska napredna stranka | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1979. godine u Pančevu.

Završio Fakultet za menadžment, smer menadžment u medijima.

Radio je kao grafički dizajner u pančevačkom privatnom preduzeću „Božić i sinovi“ od 2000. do 2004. godine, a potom kao tehnički direktor u firmi „Tri tačke – marketing i konsalting“.

Od osnivanja stranke „G17 plus“ bio je njen član. U proleće 2007. je, zajedno sa sa još trinaest članova Opštinskog odbora u Pančevu, istupio iz članstva te partije „zbog neslaganja sa politikom vrha G17 plus“. Krajem iste godine osnovao je Grupu građana Puls (Pančevačka udružena lokalna scena) poznatiju kao „narandžasti blok“. Sa njom prelazi cenzus na lokalnim izborima, ali ostaje u opoziciji. Septembra 2008. narandžasti blok i LSV potpisali su sporazum o strateškoj saradnji kojim je bilo predviđeno da „narandžasti“ podržavaju u Skupštini grada Pančeva politiku i interese Lige, dok će Liga zastupati ono što je važno za to udruženje i grad Pančevo u republičkom i pokrajinskom parlamentu. Krajem 2010. godine „narandžasti“ se priključuju pokretu Ujedinjeni regioni Srbije. Bio je potpredsednik pančevačkog odbora URS.

Bio je odbornik u Skupštini grada Pančeva u tri mandata. Od 2005. do 2008. godine bio je član Opštinskog veća zadužen za omladinu. Do 2011. godine bio je i koordinator programskih aktivnosti u pančevačkom Domu omladine.

Od 2011. do 2014. rukovodio je  Nacionalnom službom za zapošljavanje u Pančevu. Jedno vreme radio je i kao specijalni savetnik Ministra trgovine i usluga Slobodana Milosavljevića.

Posle lokalnih izbora 2012. Farkaš je imenovan za člana Gradskog veća Pančeva zaduženog za omladini i sport kao član URS-a. U julu 2013. ceo gradski odbor URS prelazi u Srpsku naprednu stranku. Nakon rekonstrukcije vlasti u julu 2013. godine, došlo je do razdvajanja ova dva resora ali Farkaš ostaje na poziciji člana Gradskog veća zaduženog za sport ispred SNS-a.

Od jula 2013. član je Srpske napredne stranke. U aprilu 2015. izabran je na funkciju predsednika Saveta za privredu Gradskog odbora SNS.