Dao sam reč – podnosim ostavku!

Šef kancelarije za Kosovo o podnošenju ostavke. (RTS, 23. 4. 2013. godine)
"Danas pred vama i pred narodom, a sutra pred Vladom i Srpskom naprednom strankom moram da podnesem ostavku na mesto direktora Kancelarije. Dao sam reč Srbima sa Kosova da će sporazum biti drugačiji i da ću uspeti da napravim ono što je možda nemoguće.“

Pošto je u Briselu potpisan sporazum između srpskog i kosovskog premijera šef Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavio je da će podneti ostavku na tu funkciju, navodeći da je nezadovoljan parafiranim.

“Dao sam reč Srbima sa Kosova da će sporazum biti drugačiji i da ću uspeti da napravim ono što je možda nemoguće“, rekao je Vulin i dodao da u potpunosti podržava zahtev Srba sa Kosova da se raspiše referendum o sporazumu Beograda i Prištine.”

RTS, 23. 4. 2013. godine

Ubrzo je počelo da se spekuliše da Vlada Srbije neće usvojiti Vulinovu ostavku, a on sam nije do kraja odbacio tu mogućnost. On je kazao da „sumnja da će poslušati one koji su pisali peticiju za njegov ostanak na mesto direktora Kancelarije.”

“Vulin je rekao da je ostavku podneo, da je ona tu i da od tada nije dao ni jednu političku izjavu.
‘Hvala onima koji su pisali peticiju, ali sumnjam da ću ih poslušati’- rekao je Vulin.”

Tanjug, 12. 5. 2013. godine

Ipak, nakon mesec dana od podnošenja ostavke, saopšteno je da Vulin ostaje na čelu Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju “na zahtev Srba sa severa Kosmeta”.

Budući da je održao reč da će podneti ostavku ukoliko ne bude zaodvoljan sporazumom sa Prištinom, ali i da nije do kraja istrajao u svojoj nameri, Aleksandar Vulin dobija ocenu “nešto između”.