Marko Bastać

Rođen je 1984. godine u Beogradu. Ističe podatak da je odrastao i da živi na Starom gradu.
Diplomirao na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, odsek produkcija. Navodi da radno iskustvo stiče kao urednik emisija u produkcijskoj kući „Emotion“ od 2006. do 2009. godine, kao i u „Službenom glasniku“ 2009. godine. U zvaničnoj biografiji ističe da se „uporedo bavi i lokalnim aktivizmom, te 2004. godine postaje odbornik Skupštine opštine Stari grad, gde se u narednih pet godina neposredno bavi opštinskim problemima“. Dodaje i da „priliku da svoje ideje sprovede u delo dobija 2010. godine kada postaje opštinski većnik i započinje niz uspešnih projekata na Starom gradu“.   
Projekat „Zajedno za vašu zgradu“, „zamišljen da ujedini opštinu i Starograđane u sređivanju zgrada koje decenijama nisu održavane kako valja“, pokreće 2010, a 2012. novi program „Zajedno za vašu fasadu“. Naglašava da je „jedan od glavnih zagovornika kompletne rekonstrukcije Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ koji je na taj način postao jedan od najsavremenijih sportskih centara u Beogradu“.
Dodaje i da je bio pokretač akcija „Trećaci on lajn“ u okviru koje se učenicima trećeg razreda svih škola na Starom gradu poklanja net buk računar, da je „pokrenuo Volonterski centar opštine i učestvovao u kreiranju jedne od najboljih Kancelarija za mlade u Beogradu“, kao i Kontakt centar „koji efikasno pruža odgovore na sva pitanja građana i komunicira sa korisnicima mnogobrojnih besplatnih programa“.
Na izborima u aprilu 2016. bio je nosilac liste Demokratske stranke „Čuvari
Starog grada“, koja je na toj opštini osvojila najveći broj mandata. U maju 2016. izabran je tajnim glasanjem za novog predsednika opštine
Stari grad. 

„Kada govorimo o tome ko čini većinu u novom
sazivu, reći ću vam samo da su to odbornici. Uputio sam poziv svima, nisam
razgovarao sa strankama i liderima, da bar jednom na opštinskom nivou budu
građani u prvom planu. Dobrodošao je svako ko hoće da nastavi da radi ono što
smo radili prethodnih godina – rekao je Bastać.“
Danas, 13. 5. 2016. godine

Bio je predsednik Kluba Demokratske omladine Stari grad u dva mandata, od 2006. do 2011. godine. Od 2007. do 2011. godine obavljao je funkciju predsednika Izvršnog odbora Opštinskog odbora Demokratske stranke Stari grad, a 2011. godine je izabran za predsednika Opštinskog odbora.  Ponovo je izabran za predsednika Opštinskog odbora 2013. i 2015. godine.