Dušan Bajatović

Datum rodjenja: 29. 11. 1967.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 29. 11. 1967.
Stranka: Socijalistička partija Srbije | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1967. u Ravnom Selu kod Vrbasa.

Bio je generalni sekretar Omladinskog saveza Srbije i član Saveta Univerziteta u Novom Sadu. 

U svojoj biografiji navodi da je inženjer elektrotehnike i diplomirani ekonomista, ali ne i u kojim visokoškolskim ustanovama je stekao ta zvanja. Ipak, na direktno novinarsko pitanje na kom fakultetu je diplomirao, odgovorio je: 

„Na pitanje gde je završio fakultet, pošto se taj podatak ne može naći na zvaničnoj stranici Srbijagasa, rekao je da je završio Ekonomski fakultet u Subotici i Višu elektrotehničku u istom gradu.“ (N1, 28. 3. 2016. godine)

Bio je poslanik i šef odborničke grupe Socijalističke partije Srbije u Skupštini Državne zajednice Srbija i Crna Gora, zatim u Narodnoj Skupštini Republike Srbije, kao i u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine. Takođe, bio je i potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine, član Izvršnog odbora Regionalne privredne komore Novi Sad, generalni sekretar Omladinskog saveza Srbije, kao i član brojnih drugih društvenih organizacija i stručnih institucija.

Poslanik je u Skupštini Srbije, a član je Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i Odbora za kontrolu službi bezbednosti. 


Oktobra 2008. imenovan je za generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijagas“.

U maju 2009. godine, u ruskom letovalištu Soči potpisao je sa predsednikom Upravnog odbora kompanije „Gasprom“ Aleksejom Borisovičem Milerom Osnovni sporazum o saradnji za projekat „Južni tok“ na teritoriji Srbije. Nekoliko meseci kasnije, prilikom posete ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva Srbiji, Bajatović i Miler u Beogradu potpisuju Ugovor o formiranju zajedničkog preduzeća za Podzemno skladište gasa Banatski Dvor i Memorandum o gasovodu „Južni tok“. Novembra 2009. godine u Švajcarskoj osnivački akt zajedničkog preduzeća Srbijagasa i Gasproma „Južni tok Srbija“ potpisuje sa direktorom projekta „Južni tok“ u kompaniji „Gasprom“ Pavelom Oderovim. Na zasedanju Evropskog biznis kongresa u junu 2010. godine u Kanu izabran je za člana Predsedavajućeg Komiteta ove asocijacije, koja okuplja 117 kompanija iz 23 evropske zemlje. 


Novac od članstva u Upravnom odboru „Jugorosgasa“ donirao je socijalno ugroženim porodicama, zdravstvenim ustanovama i talentovanoj deci.

Patrijarh srpski Irinej uručio mu je u februaru 2011. orden cara Konstantina „za nesebičnu ljubav i revnost prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi.“ Bajatoviću je, kako je objašnjeno, priznanje dodeljeno za uložen trud i doprinos pri izradi tog ordena i plakete povodom ustoličenja partijarha u Peći, kao i uniformizaciju Arhijepiskopije beogradsko-karlovačke. 


Za potpredsednika SPS-a izabran je 2006, a na tu funkciju reizabran je na Osmom kongresu partije u decembru 2010. Član je i Predsedništva te stranke i predsednik vojvođanskog Pokrajinskog odbora. 

Osnivač je i raniji direktor Televizije Most u Novom Sadu. Pripisuje mu se izjava : „Jesam socijalista, ali ne želim da budem socijalni slučaj“. Ima kuću na Tatarskom brdu, delu grada u kome žive bogati Novosađani.