Dragan Marković Palma

Dragan Marković Palma rođen je 1960. godine u Končarevu.

Završio je srednju školu učenika u privredi (ŠUP). 
Privatni je preduzetnik i vlasnik kompanije „Palma“ koja se bavi transportom i trgovinom. Poseduje televiziju „Palma plus“, kik-boks klub “Palmini tigrovi”, a vodi i fond “Treće dete”. 
Proglašen je za najboljeg menadžera i preduzetnika Srbije u 1995.godini.

U Palminoj biografiji navodi se da je poslovnu karijeru započeo pomažući ocu da peče ciglu, da bi kasnije počeo da iznajmljuje šatore za svadbe. Ubrzo Marković kupuje kamion i počinje da se bavi prevozom uglja. U tom poslu postao je monopolista u snabdevanju sindikata Fabrike kablova, a zatim je ugljem snabdevao i vosjku SRJ. 

Otvorio je Zoo-vrt u Jagodini 2006. godine, i samouvereno objasnio da je Jagodina spremna da uđe u EU. 
U politički život uključuje se 1993. godine kada sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i Borislavom Pelevićem osniva Stranku srpskog jedinstva, a 1998. postaje potpredsednik stranke. Bio je jedini odbornik SSJ-a u Jagodini posle izbora 1996. godine koje je u tom gradu dobila koalicija Zajedno. Na izborima 2000. godine izabran je za republičkog poslanika sa liste SSJ. U toj stranci ostaje do 2003. godine.
Godine 2004. osniva stranku Jedinstvena Srbija, koja osvaja najviše glasova u Jagodini i Pomoravlju. Na parlamentarnim izborima 2007. godine, ušla je u koaliciju sa Demokratskom strankom Srbije i Novom Srbijom i dobila dva poslanička mesta. Jagodina je 2008. godine dobila status grada, a Marković postaje prvi gradonačelnik. Od 2008. godine bio je poslanik je u Skupštini Srbije, da bi zbog sukoba interesa septembra 2011. podneo ostavku na to mesto.

Nakon održanih izbora 2012. Marković ponovo postaje narodni poslanik, ali i predsednik Skupštine opštine Jagodina. Na istim funkcijama ostaje i nakon izbora u martu 2014. godine. 

Živi u rodnom Končarevu.