Niški studenti dobijaju dom

Ministar prosvete o izgradnji studentskog doma u Nišu. (RTS, 17. 12. 2009. godine)
„Studentski dom će biti izgrađen do kraja mandata sadašnje vlade.“

Zbog nedostatka kapaciteta za smeštaj studenata u Nišu izgradnja doma bila je preko potrebna. Zato je krajem 2009. započeta izgradnja doma površine 11.500 kvadratnih metara, najavljena kao najveća započeta investicija u gradu. Obradović je polažući kamen temeljac najavio da će taj dom biti izgrađen do kraja mandata Vlade.

„Nišu su potrebni ne samo novi studentski domovi, već i novi fakulteti, rekao je Obradović najavljujući da će dom biti izgrađen do kraja mandata sadašnje vlade.“

RTS, 17. 12. 2009. godine

No, iako je gradnja doma najavljivana kao sigurna investicija jer je novac trebalo da stigne iz evropskih fondova i iz Ministarstva za Nacionalni investicioni plan, izgradnja doma je ubrzo stala zbog nerešenih procedura u vezi s novcem. Zastoj u radovima se protegao na čitave dve godine.

Konačno, ministar prosvete je aprila 2012. najavio da će radovi biti nastavljeni, a rok za završetak doma pomerio za – još dve godine.

Pošto problem smeštaja studenata u Nišu nije rešen do kraja mandata aktuelne vlasti obećanje ministra prosvete ocenjujemo kao „neispunjeno“.