Početna Izjave Obećanja Ne odustajemo od projekata u 2017.
Siniša Mali

Gradonačelnik Beograda o projektima planiranim za 2017. godinu.

Ne odustajemo od projekata u 2017.

"Nas ove godine čeka prvi veliki projekat izgradnje autobuske stanice u bloku 42, nas ove godine čeka izgradnja gondole, završavamo rekonstrukciju Obilićevog venca, završavamo Kosančićev venac, krećemo da radimo rekonstrukciju Trga republike, Vasine ulice, Studentskog trga, krećemo da radimo Terazijski plato, podzemne prolaze na Terazijama. To su stvari od kojih nećemo odustati.“

RTS, 23. 3. 2017. godine

Komentar Istinomera
Početkom 2017.  gradonačenik Beograda Siniša Mali govorio je o planovima koje želi da sprovede do kraja godine. Međutim, od devet nabrojanih projekata, jedina stavka koja je ispunjena jeste rekonstrukcija Obilićevog venca, i to sa zakašnjenjem. 

U toku su radovi na rekonstrukciji Kosančićevog venca, koji, takođe, kasne, budući da je trebalo da budu završeni do kraja 2017, dok za preostalih sedam projekata radova nema ni u naznakama. Zbog svega toga, gradonačelnik Siniša Mali dobija ocenu "neispunjeno"

Gde su radovi završeni, gde kasne, a gde nisu ni počeli, možete videti u galeriji. Radovi na Obilićevom vencu su završeni sredinom 2017. godine, a predugo trajanje radova i pretvaranje ovog dela grada u pešačku zonu izazvalo je nezadovoljstvo kod građana koji tamo žive. Kasnilo se i sa rekonstrukcijom garaže na Obilićevom vencu, o čemu je Istinomer više pisao ovde.

Rok za završetak radova je probijen i sa rekonstrukcijom Kosančićevog venca. Prvobitni plan je bio 18. januar 2017, ali je kasnije produžen do leta. Prema novom obećanju gradskog menadžera Gorana Vesića, rekonstukcija Kosančićevog venca biće konačno završena 25. februara 2018. godine.

Iako se premeštanje autobuske stanice u blok 42 najavljuje već godinama, izgradnja novog objekta na Novom Beogradu nije ni zapošeta, o čemu je Istinomer, takođe, pisao ovde.

Nisu započeti ni najavljivani radovi na Trgu republike, Studentskom trgu, Vasinoj ulici, Terazijskom platou i podzemnim prolazima na Terazijama.

Naslovna fotografija: FoNet/Beoinfo