Početna Izjave Istinitost Meteorološki uslovi su bili "apsolutno povoljni"
Bratislav Gašić

Ministar odbrane o meteorološkim uslovima u vreme angažovanja helikoptera Vojske Srbije u akciji spasavanja bebe na putu Novi Pazar - Kraljevo.

Meteorološki uslovi su bili "apsolutno povoljni"

"Naravno, meteo uslovi, po onom što ja imam informacije, su u tom trenutku bili apsolutno povoljni."

TV Pink, 16.3.2015. godine

Komentar Istinomera
Helikopter Vojske Srbije, koji je prevozio bebu iz Raške u Beograd, srušio se 13. marta u širem rejonu aerodroma u Surčinu i tom prilikom stradala je beba stara pet dana, četiri člana posade i dva zdravstvena radnika iz Novog Pazara. Nakon ove tragedije ministar odbrane je izjavio da su meteorološki uslovi u tom trenutku bili "apsolutno povoljni".Ipak, prema Izveštaju Komisije koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, zaključeno je da su meteorološki uslovi "u vreme angažovanja službe traganja i spasavanja i predviđeno vreme sletanja bili ispod meteorološkog minimuma za oblačnost, a u 22:30 časova ispod meteorološkog minimuma i za vidljivost“.
 
*
Foto: Screenshot iz Izveštaja Komisije
 Zato izjavu ministra odbrane ocenjujemo kao neistinu.

(Naslovna fotografija FoNet/Dragan Antonić)
Najčitanije
Pitajte Istinomer
Šta je Ministarstvo zdravlja uradilo po pitanju blokiranih računa zdravstvenih ustanova?
Prema podacima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dana 26. maja 2017. blokirane račune je imala 21 zdravstvena ustanova, dok je u septembru 2016. u blokadi bilo njih 19. Sam iznos blokada od septembra 2016. do kraja maja 2017. godine porastao je za skoro 540 miliona dinara.