Zgrada Centra za socijalni rad do polovine maja 2015.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja o roku za završetak izgradnje Centra za socijalni rad u Obrenovcu. (Obrenovac, 17. 2. 2015. godine)
“Obećanje i sa moje i njegove (Vučićeve) strane, za 90 dana doći će ovde da otvori gotovu zgradu. Mi smo započeli, on će završiti. Za 90 dana doći ćemo ovde, za 90 ćemo videti kako smo napredovali. Ja imam reč od naših izvođača da će to biti, može biti i malo ranije…“
Prilikom polaganja kamena temeljca za novu zgradu Centra za socijalni rad u Obrenovcu, polovinom februara 2015. godine, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja obećao je da će objekat biti završen u roku od 90 dana, pa čak i ranije. Međutim, i pored najavljenog roka, zgrada Centra za socijalni rad nije bila ni blizu završetka nakon 90 dana.   
*
Radovi na zgradi Centra za socijalni rad u vreme kada je trebalo da bude završena / Foto: Istinomer

Nova zgrada svečano je otvorena tek nakon 14 meseci (7. maja 2016. godine), preciznije skoro godinu dana nakon isteka najavljenog roka. Budući da novi objekat Centra za socijalni rad nije izgrađen u roku od 90 dana, kako je obećano, izjavu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ocenjujemo kao neispunjeno obećanje.

Ministar Vulin je prilikom postavljanja kamena temeljca obećao da će premijer lično otvoriti zgradu Centra za socijalni rad. Međutim, ministar Vulin je duplo razočarao građane. Ne samo da zgrada nije završena u roku od 90 dana, već se na otvaranju nije pojavio premijer Aleksandar Vučić. Ipak, ceremoniji otvaranja nove zgrade Centra za socijalni rad u Obrenovcu prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković. 


Centar za socijalni rad Beograda za Odeljenje Obrenovac uništen je u poplavama pre dve godine, a bez prostorija za rad ostali su i Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO)  i Fond PIO. Izgradnjom ovog objekta, koji ima 845 metara kvadratih, na jednom mestu naći će se Centar za socijalni rad i filijale Fonda PIO i RFZO, Nacionalne službe za zapošljavanje i Inspektorata za rad. Ovo bi trebalo u mnogome da olakša ostvarivanje prava kako korisnicima usluga tih centara (njih ima više od 5.500), tako i svim ostalim građanima Obrenovca. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo je za izgradnju dela objekta površine 420 kvadratnih metara oko 37,5 miliona dinara, a ukupna vrednost objekta je 63 miliona dinara bez PDV-a.