Zemljaci, ulažite ovde

Ministar o ponudi dijaspori za ulaganje. (Večernje novosti, 30. 6. 2010. godine)
„Uskoro će biti objavljen multimedijalni katalog sa predlogom konkretnih mogućnosti za investiranje u Srbiju.“

Ministar za dijasporu je tada objasnio da bi investicije iz dijaspore mogle biti jedan od izvora finansiranja privrede i pospešivanja izvoza Srbije i obećao da će biti „ponuđeno 193 konkretna projekta za ulaganja u 67 opština i gradova širom Srbije“.

„Najviše ponuda je za investiranje u oblast turizma, 75 projekata, u oblast građevine i infrastrukture 68 projekata, u sektor infrastrukture 29 projekata, poljoprivrede, prehrambene industrije i ekologije 21 projekat.“

Večernje novosti, 30. 6. 2010. godine

Sredinom oktobra Ministarstvo za dijasporu je predstavilo investicioni katalog namenjen državljanima Srbije koji žive u inostranstvu, ali i drugim investitorima.

„Od 2000. do danas dijaspora je direktno investirala 550 miliona dolara u srpsku ekonomiju i zaposlila oko 25.000 ljudi. Poruka države investitorima je da se Srbija menja na bolje, a bez investicija iz inostranstva nema razvoja zemlje.“

Blic, 17. 10. 2010. godine

Katalog će sada biti distribuiran u većim centrima srpske dijaspore, kao i na više od 5.000 adresa poslovnih ljudi poreklom iz Srbije. Istinomer obećanje ministra Srećkovića ocenjuje kao ispunjeno, a na dijaspori je da proceni da li su ponude za investiranje primamljive i vredi li ulagati u domovinu.