Za velnes centar pet godina malo

Predsednik opštine Apatin o izgradnji velnes centra u banji Junaković. (RTS, 9. 7. 2011. godine)
„To je sigurno najveći velnes centar na Balkanu i mi mislimo da ćemo ga do kraja (2011.) godine završiti.“

Kamen temeljac za 9.000 kvadrata najmodernijeg velnes centra sa akva parkom, koji će sadržati osam zatvorenih i dva otvorena bazena, u Banji Junaković položio je još septembra 2008. predsednik Izvršnog Veća Vojvodine Bojan Pajtić. Tu ogromnu investiciju finansijski su podržali Opština Apatin, Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Ministarstvo infrastrukture i Ministarstvo ekonomije, a izvođač radova bilo je preduzeće Budućnost iz Novog Sada. Vrednost radova koji su planirani u dve faze procenjeni su na 25 miliona evra, a završetak izgradnje centra bio je avgust 2009. godine.

Prvi rok završetka premašen je, a i radovi su 2010. prekinuti jer nije bilo para. Ni narednih meseci, pa ni godina nije došlo do okončanja radova. Naprotiv, 2011. godine ponovo se gradnja velnes centra prekida, ali sad je za to kriv izvođač radova jer im je račun bio blokiran. I u oktobru 2012. gradilište je prazno, a Smiljanić kaže da sada pare nisu problem nego i dalje je glavni krivac izvođač radova koji nije odblokirao račun preduzeća.

Bazeni i objekti budućeg centra zidaju se već pet godina, a svi obećani rokovi su odavno „pregaženi“. Neispunjeno obećanje Smiljanića.