Vučiću, hajdemo u TV duel!

Lider DS o televizijskom duelu sa predsednikom SNS. (Konvencija DS u Leskovcu, 21. 2. 2014. godine)
21. 2. 2014.
Teme / Ocene: Doslednost, Nedosledno
„Daj Vučiću, bre, dođi u neku emisiju i razgovaraj sa nama. Nemoj da sediš na Pinku i na RTS-u, gde sam sebi postavljaš pitanja.“

Lider DS-a pozvao je predsednika SNS-a da u televizijskom duelu razmene stavove o koncepcijama dve koalicije pred predstojeće izbore.

Ipak, pre dve godine, u izbornoj kampanji za parlamentarne i izbore za Skupštinu grada Beograda, kada je tadašnji opozicioni kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić uporno tražio od tada aktuelnog gradonačelnika Đilasa da izađu na TV duel, ovaj je odbacivao takvu mogućnost.

„Aleksandar Vučić,vaš protivkandidat na izborima za gradonačelnika Beograda, nedavno je rekao da sanja TV duel sa vama? Da li će mu se san ispuniti?
-Ne.“
Blic, 3. 4. 2012. godine

Đilas, koji je bio nosilac liste „Izbor za bolji Beograd“, ponovio je da ne želi televizijski duel sa glavnim protivkandidatom za funkciju gradonačelnika.

„Neću da idem na duel sa Vučićem, jer nemamo o čemu da pričamo. Pričali bismo o tome šta sam ja uradio i o tome kako bi on to uradio, iako nikada ništa nije uradio. Nije u redu da lažete ljude i govorite neke stvari koje su netačne, jer to može da ima posledice po bezbednost, pre svega moje dece i porodice“, rekao je Đilas.
Tanjug, 18. 4. 2012. godine

Nedoslednost lidera DS-a.