Vlada će imati isti broj resora

Predsednik Skupštine Srbije o rekonstrukciji Vlade Srbije. (Večernje novosti, 9. 7. 2013. godine)
"Ne želim da se bavim bilo kakvim spekulacijama. Suština će biti da pronađemo najbolje ljude i da poboljšamo rezultate. O tehničkim stvarima ne bih govorio previše, ali svakako neće doći do povećanja broja resora."

Predsednik Skupštine Srbije i potpredsednik SNS, početkom jula, govoreći o rekonstrukciji Vlade Srbije tvrdio je da nova izvršna vlast neće imati više resora od aktuelne.

Rekonstrukcija Vlade Srbije završena je 2. septembra, a nova Vlada ima jedno ministarstvo više, jer je Ministarstvo finansija i privrede podeljeno na dva. Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić ne obavlja više funkciju ministra odbrane, već je na to mesto postavljen Nebojša Rodić. Takođe, imenovana su i dva nova ministra bez portfelja: Branko Ružić (zadužen za evrointegracije) i Aleksandar Vulin (zadužen za Kosovo i Metohiju), tako da sada Vlada Srbije ima 22 člana, a u prethodnoj je bilo 19.

Zato izjavu predsednika Skupštine ocenjujemo kao neispunjeno obećanje.

Naslovna fotografija: FoNet/Nenad Ðorđević

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.