Uslužni centar i parking u 2012.

Predsednik opštine Vrbas o planovima za 2012. (sajt opštine Vrbas, 24. 1. 2012. godine)
"Planiramo i da obezbedimo parking prostor u centru grada, zatim da sredimo prostorije Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, a u planu je i izgradnja uslužnog centra, gde će biti smešteni svi oni iz Opštinske uprave koji su potrebni našim građanima, tako da građani više neće morati da šetaju od kancelarije do kancelarije."

Sada već bivši predsednik opštine Vrbas Željko Vidović, na početku 2012. godine, govorio je o projektima planiranim da budu realizovani tokom te godine. Apostrofirao je izgradnju parking prostora u centru grada, zatim sređivanje prostorija Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, ali i izgradnju uslužnog centra u kome bi bili smešteni svi službenici iz opštinske uprave, koji direktno komuniciraju sa građanima.

Međutim, ni jedan od ovih projekata nije realizovan. Kada je parkiralište u centru Vrbasa u pitanju, za godinu dana nisu rešeni imovinsko-pravni odnosi na parceli na kojoj je planiran ovaj objekat, pa nije bilo moguće započeti gradnju, objasnio je pomoćnik predsednika opštine zadužen za poslove zaštite životne sredine Vukašin Vujičić. Prema njegovim rečima, projekat rekonstrukcije dnevnog boravka Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama je završen, raspisivanje tendera za izvođača radova je u toku, ali posao još nije okončan. Vujičić je objasnio da kacelarija Opštinske uprave “za sada nije u planu”, dok je novac za ove potrebe preusmeren za popravku krova osnovne škole.

Neispunjeno obećanje bivšeg predsednika opštine Vrbas.