Željko Vidović

Datum rodjenja: 30. 11. 1963.
Stranka: Srpski pokret obnove | Svi akteri
Mesto:
Datum rodjenja: 30. 11. 1963.
Stranka: Srpski pokret obnove | Svi akteri
Mesto:

Rođen je 1964. godine u Vrbasu. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u rodnom gradu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a specijalizaciju iz ortopedske hirurgije u Novom Sadu.

Do decembra 2009. godine bio je zaposlen u Opštoj bolnici u Vrbasu (do 2007. godine kao lekar specijalista ortoped, zatim kao upravnik bolnice, a nakon toga dve godine i kao direktor). U maju 2008. izabran je za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom sistemu.

Bio je potpredsednik skupštinskog odbora za zdravstvo.

Nakon vanrednih lokalnih izbora održanih u jesen 2009. izabran je za predsednika opštine Vrbas. Na izborima u maju 2012. ponovo je osvojio poslanički mandat u Skupštini Vojvodine. Zbog sukoba interesa morao je da podnese ostavku na jednu od dve funkcije, nakon čega se odlučio za poslaničko mesto u pokrajinskom parlamentu.

Bio je presednik Opštinskog odbora DS Vrbas.

U septembru 2014. prešao je u Srpski pokret obnove, čime je ta stranka postala parlamentarna stranka u Skupštini AP Vojvodine, iako je na izborima ostala ispod cenzusa. Vidović je ovu odluku obrazložio: „Shvatio sam da iz pozicije člana SPO mogu mnogo više, kao pokrajinski poslanik, da učinim za Opštinu Vrbas te sam postao član te stranke.“