Ugovor za „Beograd na vodi“ odmah po formiranju nove Vlade

Tadašnji predsednik Privremenog organa Beograda o ugovoru za projekat "Beograd na vodi". (Tanjug, 7. 3. 2014. godine)
13. 3. 2015.
Akter:
"Ugovor za ‘Beograd na vodi’ postoji, samo još nije potpisan, čeka se osnivanje preduzeća ‘Beograd na vodi’, koje će biti odmah nakon osnivanja nove Vlade."

Uklanjanje koloseka u železničkoj stanici „Beograd“ u blizini mosta Gazela, početkom marta prošle godine, označeno je zvaničnim početkom realizacije projekta „Beograd na vodi“. Tadašnji predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali, aktuelni gradonačelnik, istakao je da je ugovor za projekat „Beograd na vodi“ pripremljen, a da će biti potpisan odmah nakon formiranja nove Vlade Srbije, odnosno osnivanja preduzeća „Beograd na vodi“.

Vlada Srbije formirana je 27. aprila prošle godine, preduzeće “Beograd na vodi d.o.o.” zvanično je registrovano 24. jula, a ugovor do danas nije potpisan.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je ovih dana da će ugovor za projekat „Beograd na vodi“ biti potpisan za nekoliko nedelja.

„Ugovor će doći vrlo brzo i u pitanju je nekoliko nedelja“, rekao je Mali za B92 ističući da je reč o pregovorima koji nisu jednostavni, s obzirom da je taj projekat vredan 3,5 milijardi evra.“
Tanjug, 10. 3. 2015. godine

Budući da ni nakon godinu dana od najave da će ugovor za projekat „Beograd na vodi“ biti uskoro potpisan to nije učinjeno, izjavu gradonačelnika Beograda ocenjujemo kao neispunjeno obećanje.