Ugovor sa „Etihadom“ u javnosti do marta

Ministarka energetike o objavljivanju ugovora sa "Etihadom". (Blic, 25. 2. 2014. godine)
"U toku ove nedelje biće objavljen ugovor o osnivanju avio-kompanije „Er Srbija” između Vlade Srbije i „Etihad ervejza”. Da li će to biti danas ili sutra, ne bih pravila razliku."

Ministarka energetike je, tokom predizborne kampanje, najavljivala da će javnost tokom februara saznati detalje sporazuma o strateškom partnerstvu između države Srbije i kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Mislim da smo bili potpuno jasni i bez ozira na mnoge ugovore koji su do danas ostali neobjavljeni, kao što je ugovor sa Fijatom, ovaj ugovor sa Etihadom će biti objavljen da bi to Srbija videla“, rekla je Mihajlović odgovarajuci na pitanje novinara prilikom posete Somboru.
Blic, 25. 2. 2014. godine

Ipak, ugovor sa „Etihadom“ do danas nije objavljen.

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali izjavio je 2. aprila da je Vlada Srbije dobila saglasnost od „Etihada“ da objavi ugovor o strateškom partnerstvu sa „Er Srbijom“ i da će ugovor „uskoro biti objavljen“.

„Pitanje je dana, a ne nedelje i meseci, kada će ugovor biti objavljen. Vrlo brzo očekujte da će ugovor biti objavljen na sajtu Vlade Srbije“.
Tanjug, 2. 4. 2014. godine

I Siniša Mali, ali i potprerdsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavljivali su da će ugovor sa „Etihadom“ biti objavljen, ali su rokovi koje su naveli odavno probijeni.

Neispunjeno obećanje ministarke Mihajlović.

Naslovna fotografija: FoNet/Vlada Srbije