U Kragujevcu je najjeftinije brčkanje

Član Gradskog veća Kragujevca o ceni karte za bazen u tom gradu. (Blic, 17. 12. 2011. godine)
„Karta će koštati 200 dinara i to je najniža cena u Srbiji.“

Tri decenije čekanja i nekoliko odlaganja bilo je potrebno da bi Kragujevčani konačno krajem 2011. dobili zatvoreni bazen. Da bi sugrađanima omogućili da koriste blagodeti novog sportsko-rekreativnog objekta lokalne vlasti su odlučile da prve dve nedelje ne naplaćuju ulaznice. Nakon toga, karte će početi da se naplaćuju i one će koštati 200 dinara, što je po rečima člana gradskog veća Kragujevca Nebojše Vasiljevića, „najniža cena u Srbiji“.

Prema informacijama do kojih je Istinomer došao cene karata u nekolicini gradova u Srbiji niže su od kragujevačke. Tako je, na primer, na blagajnama novosadskog Spensa moguće kupiti karte za klizanje i kupanje od 160 dinara za odrasle u dnevnim smenama (130 za decu), dok za poslepodnevne termine ulaznice staju 200 dinara (160 za decu). U Nišu i Kruševcu karta za bazen košta 150 dinara, u Somboru i Vrbasu 100, a u Leskovcu samo 85.

S obzirom na to da cena karte za bazen nije najniža u Kargujevcu Istinomer izjavu člana Gradskog veća ocenjuje kao neistinitu.