Tužna sam zbog slika iz tržnog centra

Ministarka za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja o Crnom petku (Izvor: B92, TV Prva, 28.11.2020.)
30. 11. 2020.
Teme / Ocene: Nedosledno
„Slike koje smo videli mene su lično rastužile. Značajan broj građana nosi maske, to je nešto što teši.“

Ministarka za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, komentarišući redove po tržnim centrima u toku Crnog petka izjavila je da je takve scene rastužuju.

Povezan sadržaj
Milijana Rogač 28. 11. 2020.

Na pitanje da li će te scene da se odraze na epidemiološku situaciju, rekla je, kako prenose mediji, da „čim se dozvoli ovakva vrsta okupljanja, do sada nam je virus pokazao da iskoristi takvu situaciju“.

Interesantnu izjavu o tržnim centrima Kisić Tepavčević dala je pre mesec dana, ali tada je zbog otvaranja jednog od njih osećala – ponos.

Svi treba da budemo ponosni na činjenicu da je otvoren jedan veliki i lep tržni centar i da u ova teška vremena kada je ekonomija u potpunom sunovratu, da smo mi u poziciji da ovako nešto postignemo. Postoje jasne procedure kako da se ponašamo kada odlazimo na takva mesta i prostore i sigurna sam da je svima najvažnije da ostanemo zdravi i da sprečimo da prenesemo infekciju na one koje najviše volimo.” (Izvor: bizlife, N1)

 

 

Kontroverzne izjave smo od nove ministarke već mogli da čujemo proteklih meseci.

Povezan sadržaj

Početkom jula Darija Kisić Tepavčević je kao članica Kriznog štaba govorila o merama za derbi, kako prenosi telegraf.rs, tvrdeći da je “sve bilo u redu jer su se karte prodavale preko interneta, iako su navijači svakako tu kartu uzimali za ulazak u veliku gužvu i masu od 20-ak hiljada ljudi”.

“Ja sam rekla da derbi i ponašanje, vidim da su to mnogi bili osudili, nije se samo po sebi pokazalo kao ponašanje visokog rizika. Karte su se uglavnom onlajn prodavale, i isto su postojala pravila koja se itekako moraju poštovati,” rekla je ona. (telegraf.rs, 1.7.2020)

Mada ministarka često napominje da je svako individualno za sebe odgovoran, a da je svaka porodica i sopstveni krizni štab, o tržnim centrima i okupljanjima u tim objektima, Kisić Tepavčević je prešla od ponosa zbog otvaranja “Galerije” do tuge zbog redova tokom rasprodaja prošle nedelje, zbog čega njenu izjavu ocenjujemo kao – nedoslednu.

 

Naslovna fotografija: FoNet/Slobodan Miljević