Svi su loši, ali su dobri za koaliciju

Sekretar Upravnog odbora Dveri o ulasku u vlast u Čačku. (TV Čačak, 7. 5. 2012. godine)
„Dveri će u Skupštini grada biti opozicija. Ne želimo u vlast jer su i opozicija i stranke dosadašnje vlasti isti i podjednako loši.“

Izborni rezultati u Čačku, gde je čak pet političkih stranaka osvojilo gotovo isti broj glasova, iznenadili su sve a posebno zakomplikovali stvaranje nove skupštinske većine.

Odmah nakon održavanja izbora iz Dveri, jedne od stranaka koja je figurirala kao neko ko bi mogao učestvovati u stvaranju lokalne vlasti, stigao je glas da će oni biti opozicija. Naime, sekretar Upravnog odbora tog pokreta bio je izričit da Dveri neće ulaziti ni sa kim u pregovore „jer su i opozicija i stranke dosadašnje vlasti isti i podjednako loši“.

Međutim, za manje od 48 časova, Obradović je potpuno promenio priču. On je na konferenciji za novinare, održanoj 9. maja, izjavio da je „politički pošteno da Dveri dobiju mandat da sastave većinu u Skupštini grada Čačka, da dobiju gradonačelnika i priliku da presudno utiču na budućnost grada“. Nedugo zatim Dveri su se u više navrata sastajali sa predstavnicima Nove Srbije i SNS oko formiranja skupštinske većine.

Zbog toga Istinomer stav Boška Obradovića ocenjuje sa nedosledno.

Naslovna fotografija: Istinomer / Zoran Drekalović