Boško Obradović

Datum rodjenja: 23. 8. 1976.
Stranka: Srpski pokret "Dveri" | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:
Datum rodjenja: 23. 8. 1976.
Stranka: Srpski pokret "Dveri" | Svi akteri
Funkcija u stranci:
Mesto:

Rođen je 1976. godine u selu Vranići kod Čačka.

Završio je čačansku gimnaziju, a potom diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu na katedri za srpsku književnost 2002. godine.

*Obradović: Vučić je ustavorušitelj, mi smo ustavobranitelji

*Obradović: SNS je na polumafijaški način otela vlast u Srbiji

*Neki će da izgube, a Boško će da dobije

Šest godina radio je kao bibliotekar za kulturno-prosvetnu delatnost i odnose sa javnošću Gradske biblioteke u Čačku, a posle toga prelazi na mesto menadžera Srpskog sabora Dveri. Stalno je zaposlen i radi u izdavačkoj kući Catena mundi d.o.o. na mestu urednika izdanja.

Sa još dvoje studenata pokrenuo je 1999. godine glasilo Dveri srpske, iz kojeg je 2003. formirano udruženje građana Srpski sabor Dveri. Bio je jedan od urednika internet prezentacije www.dverisrpske.com, glavni urednik TV produkcije Dveri srpske, kao i pokretač i menadžer projekata Sabora srpske omladine, Srpske mreže i Svetosavske škole. 

 
Od 2011. član je Starešinstva GG Dveri – za život Srbije, na čijoj listi je bio kandidat za poslanika na Republičkim izborima 2012, nosilac liste na lokalnim izborima u Čačku, gde se od 2012. godine nalazi kao šef odborničke grupe Dveri za život Čačana, kao najveće opozicione odborničke grupe u Skupštini Grada Čačka.

Za predsednika Srpskog pokreta Dveri izabran je na Osnivačkom saboru u junu 2015. godine.

 
Na vanrednim izborima 2014. godine bio je nosilac liste za republički parlament. Lista je ostala ispod cenzusa sa osvojenih 128 hiljada glasova ili 3,58 odsto.

 

 
Nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanih 24. aprila 2016. Obradović postaje narodni poslanik. Lista Dveri – Demokratska stranka Srbije osvojila je 4,99% odsto glasova ili jedan glas ispod cenzusa.  Nakon što su predstavnici Republičke izborne komisije (RIK) saopštili da je lista Dveri-DSS ispod cenzusa, Obradović je verbalno napao tadašnjeg predsednika RIK Dejana Đurđevića i ostale članove RIK rečima „kako vas nije sramota“ i „da li smete pred narod“. Posle sednice došlo je i do guranja između članova RIK-a i Dveri, a Obradović je optužio vladajuću SNS da je odgovorna za izbornu krađu. 
 
Na ponovljenim izborima  na 15 biračkih mesta održanim 4. maja 2016. godine, lista je „preskočila“ cenzus i ulazi u parlament sa 13 poslanika. Dveri po prvi put postaju parlamentarna stranka i formiraju poslaničku grupu od sedam poslanika.