Svi putevi popravljeni do oktobra

Ministarka saobraćaja i infrastrukture o obnovi puteva. (RTS, 2. 6. 2014. godine)
"Svi putevi će biti obnovljeni za četiri meseca – do oktobra, ne samo regionalni i državni putevi, već će ‘Putevi Srbije’ rekonstruisati i sve lokalne puteve."

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je početkom juna da će “Putevi Srbije” do oktobra popraviti sve regionalne, državne i lokalne puteve, oštećene majskom poplavom.

Početkom avgusta ona je kazala da je do tog trenutka popravljeno oko 40 odsto uništenih puteva i najavila da će do 1. oktobra, biti popravljeni svi oštećeni putevi.

Prvog oktobra ministarka je izjavila da su obnovljeni svi državni putevi oštećeni u majskim poplavama u dužini od 142 kilometra, na 190 putnih pravaca. A na pitanje novinara da li su obnovljeni i lokalni putevi, ona je rekla da većina jeste, i da je to u nadležnosti lokalnih samouprava, ali da je država preuzela obavezu da im pomogne u tome.

„Ostalo je da saniramo klizišta i mostove, i plan je da to bude završeno do kraja godine“, rekla je Mihajlović, dodajući da su finansijska sredstva obezbeđena.“
Tanjug, 1. 10. 2014. godine

Budući da su do 1. oktobra obnovljeni regionalni i državni putevi, ali ne i lokalni, kako je to najavila ministarka, njenu izjavu ocenjujemo sa „skoro ispunjeno“.

Naslovna fotografija: FoNet/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture