Svaka porodica će imati zaposlenog člana do 2017!

Tomislav Nikolić o rezultatima koje očekuje od svog prvog predsedničkog mandata. (Sajt SNS-a, 2. 5. 2012. godine)
“Neću da budem zadovoljan ako za prve četiri godine mandata u svakoj kući bar jedno ne bude zaposleno. Ako je bilo jedno, da bude dvoje.“
U finišu kampanje za predsedničke izbore 2012. Tomislav Nikolić, tadašnji lider Srpske napredne stranke, jasno je biračima poručio šta je to što će biti cilj njegovog predsedničkog mandata  –  da u svakoj kući “bar jedno bude zaposleno,  ako je bilo jedno, da bude dvoje“. Proverili smo da li odlazeći predsednik ima razloga da zadovoljan napusti svoju predsedničku pozicijju:

Tanjug, 2. 1. 2017. godine
“Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nalazi se nešto manje od 700.000 nezaposlenih, što je za oko 3,5 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, izjavio je direktor te službe Zoran Martinović.”

Prema podacima iste službe, u aprilu 2012. na evidenciji nezaposlenih nalazilo se 736.802 građana. 

Skoro pet godina kasnije, na kraju mandata i  nakon što je objavio da će na predstojećim predsedničkim izborima podržati Aleksandra Vučića, Nikolić je naglasio da je “sve uradio kako treba”, da je “svoj mandat časno priveo kraju”, bez obzira što jedno od svojih glavnih obećanja  nije ispunio.

RTS, 21. 2. 2017. godine
“Ja sam miran, spokojan, sve sam uradio kako treba, a to što sam bio vrlo često sam, to je moja sudbina od 13. godine.”

Budući da je pre pet godina tvrdio da neće biti zadovoljan “ako za prve četiri godine mandata u svakoj kući bar jedno ne bude zaposleno”, a da sada izražava zadovoljstvo učinjenim, iako je na osnovu podataka NSZ  jasno da u poslednje četiri godine nije u “svakoj kući bar jedno zaposleno”, konstatujemo nedoslednost Tomislava Nikolića.     

Naslovna fotografija: Fonet/Marko Mišić