Sudbina atraktivnosti Srbije još bez kormilara

Ministar trgovine o izboru članova Komisije za zaštitu konkurencije. (Beta, 20. 11. 2009. godine)
„Novi sastav Komisije mogao bi da bude poznat krajem ove ili početkom 2010. godine.“

Novi Zakon o zaštiti konkurencije stupio je na snagu početkom novembra 2009, a ubrzo je raspisan i konkurs za izbor predsednika i članova Saveta komisije. Iako je tako najavio ministar trgovine Slobodan Milosavljević, članovi Komisije nisu izabrani ni krajem 2009, ni početkom ove godine, a ministar je dao novi rok za taj posao.

„U rukama tih ljudi koje će Skupština izabrati u narednih mesec dana biće sudbina atraktivnosti Srbije za privlačenje stranih investitora.“

B92, 9. 1. 2010. godine  

Ni novi rok nije ispoštovan, a ministar Milosavljević nastavio je da najavljuje termine za izbor članova Komisije.

„Konkursna procedura za izbor novih članova Komisije za zaštitu konkurencije je završena i očekujem da ubrzo resorni odbor predloži skupštini, a da skupština imenuje novog predsednika saveta i članove saveta komisije.“ 

Beta, 12. 4. 2010. godine 

Novi članovi Saveta, međutim, još nisu izabrani, a potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić ističe da će se to uskoro desiti.

“Krajnje vreme da se izabere novi Savet za zaštitu konkurencije. Predsednica parlamenta Srbije Slavica Đukić – Dejanović najavila da će se to dogoditi tokom ovog meseca.”

Blic, 15. 9. 2010. godine 

Zbog toga, Istinomer obećanje ministra Milosavljevića ocenjuje kao neispunjeno.

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.