„Stepa“ gotov do aprila

Ministar građevinarstva i urbanizma o završetku naselja Stepa Stepanović. (Alo, 3. 8. 2012. godine)
"Stambeno naselje na lokaciji kasarne ‘Stepa Stepanović’ na Voždovcu koje gradi država biće završeno i useljeno do kraja aprila 2013. godine."

Jedna od prvih aktivnosti Velimira Ilića, nakon imenovanja za ministra bila je da obiđe stambeno naselje „Stepa Stepanović“ na Voždovcu koje gradi država. Tada je poručio da će čitavo naselje biti gotovo do kraja aprila 2013. godine. Projekat je, inače, započet 2010. godine i predviđena je gradnja 44 objekta sa stanovima, od čega je do završeno nešto više od pola.

Kraj aprila je pred nama, a „Stepa“ nije završen. Od predviđenih 4.616 stanova useljeno je do sada oko 1.200. Prema podacima Građevinske direkcije Srbije do sada je 13 izvođača radova, delimično ili potpuno, izvršilo primopredaju stanova. Na 18 objekata se još radi i rokovi za useljenje su pomereni na maj, jun, pa čak i jul 2013. To, na žalost, ne znači da su rokovi konačni jer pojedini izvođači zbog finansijskih problema već izvesno vreme ne grade u okviru naselja.

Ocena „neispunjeno“ za ministra Ilića.

Hvala vam na interesovanju za naše sadržaje.

Verujemo da istina nema cenu i da svaki građanin ima pravo da bude informisan na temelju činjenica i zaštićen od uticaja lažnih vesti, dezinformacija i manipulacija koje sprovode politički i drugi centri moći.

Da se ne lažemo, nije lako opstati kao nekomercijalni i nezavisni medij u Srbiji.

Ukoliko ste u mogućnosti, podržite naš rad. Svaka donacija, makar i u simboličnom iznosu, za nas je veliko ohrabrenje.