Šta dva mosta?! Daj pet!

Bivša ministarka za NIP o pomoći opštini Trgovište nakon poplava. (Beta, 22. 9. 2010. godine)
„U Trgovištu će do kraja (2010.) godine biti izgrađena dva mosta preko Pčinje, a u narednom periodu još tri.“

Kišovito proleće 2010. i velike poplave dovele su do toga da nabujala reka Pčinja odnese čak 13 mostova u Trgovištu. Kasnije padavine oštetile su i četiri privremeno postavljena mosta. Zbog toga je nekadašnja ministarka za NIP, a sadašnja potpredsednica Vlade, najavila da će država zdušno pomoći siromašnoj opštini.

„Prioritet za Trgovište u ovom trenutku je izgradnja pet mostova preko Pčinje, jer ih je nabujala reka tokom poplava odnela. Do kraja (2010.) godine biće završena dva mosta, a za projektnu dokumentaciju novac će biti obezbeđen iz interventnih sredstava.“

Beta, 22. 9. 2010. godine

Do kraja te godine, međutim, izgrađen je samo jedan most. Ali ne od para iz NIP-a, već zahvaljujući predsedniku opštine Surdulica Novici Tončevu i njegovoj građevinskoj firmi. Drugi most, u selu Šaprance, završen je tek oktobra 2011.

„Na mestu drvenog visećeg mosta u Šaprancu koji je odnela Pčinja izgradjen je armirani betonski most koji mogu da koriste i teretna vozila. Iz NIP-a je za izgradnju mosta koji povezuje sela na levoj obali Pčinje, Šaprance, Dumbiju, Gornovu i deo Novog Sela izdvojeno više od 20 miliona dinara.“

koordinator kancelarije za lokalni i ekonomski razvoj u opštini Trgovište Milorad Nikolić, Beta, 7. 10. 2011. godine

Što se tiče preostala tri mosta, u selima Donji Stajevac, Kozji Do i Mala Reka, oni neće još skoro da pomognu građanima opštine Trgovište. Naime, izrada projektne dokumentacije je i dalje u toku.

S obzirom na obećano i učinjeno Verici Kalanović sleduje ocena „neispunjeno“.