Poklanjam vam most

Predsednik opštine Surdulica o tome da će finansirati izgradnju mosta u Trgovištu. (Tanjug, 2. 6. 2010. godine)
„Most koji ćemo darivati građanima Trgovišta da bi, koliko-toliko ublažili posledice katastrofalne poplave, biće gotov ne za 30, kako sam ranije najavio, već za 20 do 22 dana.“

Nakon velikih poplava koje su tokom proleća pogodile Trgovište predsednik opštine Surdulica i vlasnik građevinskog preduzeća „Tončev gradnja“, Novica Tončev, najavio je da će finansirati izgradnju srušenog mosta. On je pre toga već objasnio motive koji su ga podstakli na to delo:

„Dobio sam informaciju da za jedan most postoji projekat i građevinska dozvola i da može da se uradi. Pitao sam kolika je vrednost mosta, rekli su negde oko pet miliona, ali videćemo kad se to završi, znate kako je to u građevini. Kako sam član SPS, pitao sam šefa Ivicu Dačića da li može da dođe da postavi kamen temeljac i da mi odmah počnemo da radimo. Tako smo i uradili.“

B92, 26. 5. 2010. godine

Most na Kozjedolskoj reci gradio se na mestu gde je bio stari, koji je odnela bujica u velikim poplavama koje su sredinom aprila 2010. zadesile Trgovište. Izgradnja mosta potrajala je nešto duže od najavljenog, pa je 20. avgusta 2010. potpredsednik Vlade Ivica Dačić otvorio most koji spaja Trgovište sa pet okolnih planinskih sela.

I pored probijenog roka, takav potez zaslužuje priznanje. Zbog toga predsednik opštine Surdulica dobija najvišu ocenu na skali.