Saniramo posledice poplava

Ministar bez portfelja o saniranju posledica poplava u Novom Pazaru. (sajt Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, 30. 5. 2011. godine)
„Kancelarija (za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja) će učestvovati i u finansiranju izgradnje rečnog korita za vodoplavnu reku Trnavicu.“

Nakon poplava reke Trnavice krajem maja koja je ugrozila 219 domaćinstava, od čega je 17 kuća neupotrebljivo za život, doneta je odluka da Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja koja je u nadležnosti ministra bez portfelja uplati dva miliona dinara za pomoć ugroženim porodicama.

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja izdvojila je nedavno novac za izgradnju rečnog korita reke Trnavice.

„Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin potpisao je odluku kojom će Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja finansirati izgradnju rečnog korita reke Trnavice u iznosu od više od 100 miliona dinara. Kancelarija za održivi razvoj je odredila potreban iznos sredstava za realizaciju projekta uređenja rečnog korita reke Trnavice prema postojećoj projektnoj dokumentaciji u cilju trajnog rešenja problema koji je proizveo poplave u Novom Pazaru.“

Sajt Vlade Srbije, 8. 6. 2011. godine

S obzirom na to da je od poplava do izdvajanja novca za pomoć prošlo kratko vreme, Istinomer ministru bez portfelja daje ocenu „ispunjeno“.