Rekonstruišemo četiri ulice do septembra

Gradonačelnik Novog Pazara o rekonstrukciji ulica. (Tanjug, 12. 6. 2015. godine)
“Asfaltiraćemo četiri centralne gradske ulice, biće urađeni novi trotoari, ivičnjaci i kompletna infrastruktura. Kada ovaj posao završimo, a to će biti za dva meseca, počećemo radove na drugim ulicama.”

Gradonačelnik Novog Pazara najavio je polovinom juna da će za dva meseca biti asfaltirane četiri centralne gradske ulice, dužine veće od dva kilometra, dodajući da će nakon toga početi radovi i na drugim ulicama. Istaknuto je da je vrednost radova 45 miliona dinara.

Informer, 12. jun 2015. godine
“Naša je obaveza da ovo radimo, Novi Pazar je zaslužio da bude uređen grad. Radićemo subotom i nedeljom, neće biti slobodnih dana, radićemo i kada su praznici ali posao koji smo planirali biće završen.”

Radovi su prvo završeni na Gradskoj ulici, koja je prvi put posle 40 godina rekonstruisana, a onda i asfaltirana krajem juna ove godine.

*
Gradska ulica u Novom Pazaru / Foto: Istinomer

Nakon završetka radova u ovoj ulici, mašine su prešle u Višegradsku. Ta ulica je, sredinom jula, rekonstruisana u dužini od 450 metara. Jedna je od najprometnijih koju građani koriste da dođu do važnih institucija, poput Doma zdravlja i Opšte bolnice, a sa druge strane ona vodi i prema centru grada.

*
Višegradska ulica u Novom Pazaru / Foto: Istinomer

Nakon Višegradske, Novopazarci su dobili još jednu kompletno izgrađenu ulicu, Ulicu Veljka Vlahovića, u koju je uloženo 37 miliona dinara. 

*
Ulica Veljka Vlahovića u Novom Pazaru / Foto: Istinomer

Rekonstrukcijom Prvomajske ulice u dužini od 843 metra, postavljanjem ivičnjaka i izgradnjom trotoara celom dužinom, završeno je uređivanje užeg dela Novog Pazara koje je bilo predviđeno za letnji period. 

*
Prvomajska ulica u Novom Pazaru / Foto: Istinomer

Posle ovih ulica počelo je asfaltiranje dva kilometra Varevske ulice, popločavanje šetališta kod PU Novi Pazar, dva kilometra u selu Požega, a završavaju se tenderi za još neke ulice u gradu. Gradonačelnik Meho Mahmutović kaže za Istinomer da su zapuštene ulice, sa udarnim rupama, na sve građane i goste grada ostavljale loš utisak.

“Rekonstrukcija ulica je bila neophodna, jer u njima ništa konkretno nije rađeno više od 30 godina. Četiri duge i velike ulice u samom centru grada su asfaltirane i postavljeni su trotoari i ivičnjaci. To su i najprohodnije ulice u u Novom Pazaru, tako da će od sada pešaci, a i vozila moći bezbednije da se kreću”, kaže Mahmutović.

Ispunjeno obećanje gradonačelnika Novog Pazara.