Rašomonijada sa kandidatom za RRA

Narodni poslanik Dragan Marković o razlogu zašto nijedan kandidat za novog člana Saveta RRA nije dobio potrebnu većinu glasova. (B92, 26. 10. 2009. godine)
„Na tom sastanku (vladajuće koalicije), kada je bio dogovor oko predloga kandidata, bio je Bane Ružić, i njemu je rečeno da će se glasati za drugog kandidata, a ne za Gordanu Sušu…Poštovao sam stav, dogovor koalicije, odnosno poslaničkog kluba SPS-JS-PUPS.“

Nezavisno udruženje novinara Srbije je za člana Saveta RRA predložilo Gordanu Sušu, dok je Udruženje novinara Srbije kandidovalo Milana Bečejića. Bečejić je dobio podršku samo jednog poslanika, dok je za Gordanu Sušu glasalo njih 120. Kako je objašnjeno, Suša nije izabrana zbog „loše komunikacije među strankama“ u vladajućoj koaliciji.

Ako je dogovor u vladajućoj koaliciji i poslaničkom klubu SPS-JS-PUPS bio da se glasa za Milana Bečejića, kao što to tvrdi Marković, kako je moguće da je on dobio samo jedan glas ? Još manje je jasno zašto neki poslanici kluba SPS-JS-PUPS nisu glasali ni za jednog kandidata.

Zbog očigledne nelogičnosti Istinomer izjavu Dragana Markovića Palme kao neistinitu.