Radovi u Cara Dušana po svaku cenu završeni pre 1. septembra

Glavni gradski urbanista o krajnjem roku za rekonstrukciju Ulice cara Dušana. (Studio B, 24. 6. 2020. godine)
„Naša namera je da radovi (u Ulici cara Dušana) po svaku cenu budu završeni pre 1. septembra.“

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je krajem juna na Studiju B, a to je preneo i zvanični sajt grada Beograda, da je namera gradskih čelnika da radovi u Ulici cara Dušana budu završeni pre 1. septembra

Naša namera je da radovi po svaku cenu budu završeni pre 1. septembra, a u vreme radova Dobračina ulica će biti prohodna zbog trolejbuskog saobraćaja. Prema informacijama koje smo dobili od izvođača, kolovoz će biti završen ranije i ulica će biti prohodna za saobraćaj, ali samo sa dve trake. Posao na rekonstrukciji trotoara i sve ostalo što će biti rađeno je komplikovanije i obimnije, pa će sigurno trajati duže od rekonstrukcije kolovoza“, izjavio je tada Stojčić.

Nakon mesec dana, Stojčić je, gostujući na TV Pink, korigovao svoju raniju izjavu, pa je rok za završetak radova na kolovozu pomerio na polovinu septembra, a okončanje svih radova na 1. oktobar.

Zatim čekamo polovinu septembra, kada očekujemo da će biti gotovi svi radovi na kolovozu i kada će biti uslova da se pusti i saobraćaj, kao i tramvajska mreža. Do 1. oktobra bi trebalo da apsolutno svi radovi budu završeni“ rekao je Stojčić za Pink. (Pink, 21. 7. 2020. godine)

 A na samom kraju avgusta, a Goran Vesić je za TV Studio B izjavio da radove u Ulici cara Dušana usporavaju problemi sa kanalizacijom i potpuna zamena cevi, a završetak tih radova najavio je za – sredinu novembra.

Povezan sadržaj

Ove godine će biti završena ulica i biće konačno rekonstruisana sva četiri bulevara, Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Dušanova ulica”, istakao je Vesić. (Studio B, 28.08.2020. godine)

Podsetimo, Istinomer je i prošle godine pisao o probijanju rokova na rekonstrukciji četiri bulevara.

Sredinom juna 2019. godine započeli su radovi na rekonstrukciji ovih ulica, a tada je zamenik gradonačelinka Goran Vesić rekao za RTS da će radovi trajati do 20. decembra te godine.

„Danas počinje rekonstrukcija četiri velika bulevara: 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Ulice cara Dušana, ta rekonstrukcija će trajati tačno 200 dana”, izjavio je Goran Vesić pre tačno 446 dana.

Ovih dana, novinari Istinomera uverili su se da su radovi u Ulici cara Dušana daleko od završetka.

Kada se šetate ulicom Džordža Vašingtona, ograda, betonski blokovi i strelica na levo vas sa trotoara preusmerava da hodate po kolovozu, ali prohodnom kolovozu na kome se saobraćaj odvija sasvim normalno, koliko je to moguće na beogradskim ulicama.

 

Foto / kolaž: Istinomer, pešaci na trotoaru ulice Džordža Vašingotna

 

Nešto kasnije, kada se uputite ka Kalemegdanu, zaobiđete betonske blokove diveći se hrabrosti roditelja pored vas sa bebom u kolicima kako obilaze iste, stižete i do Ulice cara Dušana.

 

Foto: Istinomer -Roditelji sa detetom u kolicima obilaze prepreke

 

Za razliku od prethodne ulice na ovoj se ne odvija saobraćaj. Na sred kolovoza su bageri, cevi, radnici i građevinski materijal, a po rubu ove ulice prolaznici koji pokušavaju da preskoče rupe, podignu pijačne torbe preko ivičnjaka i hodaju po sredini daske za prelaz iskopanog kanala. 

 

Foto: Istinomer – Radovi u Ulici cara Dušana

 

S obzirom na to da radovi u Ulici cara Dušana još nisu blizu kraja, a da je pre dva i po meseca tvrdio da je namera da „radovi po svaku cenu budu završeni pre 1. septembra”, obećanje gradskog urbaniste Marka Stojčića ocenjujemo kao – neispunjeno