Računi za struju biće jasniji

Ministarka energetike o računima za električnu energiju. (Večernje novosti, 16. 11. 2013. godine)
"Račun za električnu energiju mora da bude potpuno jasan i onome ko nije dovoljno pismen, da vidi koliko je potrošio, za šta je potrošio, koliko treba da plati i koliki je dug. Nadam se da ćemo od Elektroprivrede do kraja godine dobiti predlog novog izgleda računa."

Ministarka energetike najavljivala je da će računi za utrošenu električnu energiju biti mnogo razumljiviji građanima od postojećih.

„Računi za struju će vrlo brzo potpuno drugačije izgledati. Sada oni nisu pregledni a potrošači ne znaju niti koliko su kilovata potrošili, niti koliko ih zaista košta kilovat-čas električne energije“.
Pregled, 18. 4. 2013. godine

Govoreći  o novim računima za struju koje EPS šalje potrošačima, Mihajlović je u septembru rekla da je Ministarstvo energetike još pre nekoliko meseci tražilo od EPS-a da ti računi budu pregledni i jasni.

„Oni to još nisu i to je izgleda izazov za EPS. Kao potrošač ne mogu da razumem odsustvo profesionalizma prema potrošačima.“
Tanjug, 13. 9. 2013. godine

Ministarka je krajem decembra najavila da će novi pojednostavljeni račun biti poslat na kućne adrese, dodajući da će to biti obračun za struju za januar 2014. godine. Na samom početku 2014, ministarka je istakla da će građani Srbije „nakon 10 godina imati priliku da u februarskom računu plate svoje obaveze na osnovu novog i preglednijeg računa“.

„EPS je, na zahtev Ministarstva dao predlog preglednijeg računa za struju koji smo prihvatili. Ovo je prva korekcija računa, a određene promene metodologije možemo očekivati i tokom ove godine, čime će račun biti još jednostavniji.“
Blic, 8.1. 2014. godine

Ispunjeno obećanje ministarke energetike.

Naslovna fotografija: FoNet/Zoran Mrđa