Pružni prelaz urađen u roku

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture o završetku pružnog prelaza u selu Majur kod Šapca. (Tanjug, 21. 3. 2016. godine)
„Vlada Srbije je obezbedila ovaj pružni prelaz i onako kako smo obećali prošle godine tako smo i uradili. (…) Završićemo i ostale pružne prelaze, ali ovaj smo uradili u roku i kako smo obećali građanima.“
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović otvorila je juče rekonstruisani pružni prelaz u selu Majur kod Šapca i tom prilikom naglasila da je Vlada obezbeđivanje prelaza završila u roku.
*
Ministarka Mihajlović otvara pružni prelaz u Majuru / Foto: Facebook

Međutim, ministarka Mihajlović zaboravila je da je u junu prošle godine, prilikom obilaska radova na tom istom pružnom prelazu, meštanima Majura obećala da će prelaz biti obnovljen najkasnije do kraja novembra 2015. godine.

Blic, 1. 6. 2015. godine
„Pružni prelaz biće završen do novembra ove godine, a rekonstukcija će koštati 100.000 evra.“

Obezbeđivanje 75 nebezbednih pružnih prelaza u Srbiji finansira se iz kredita Ruskih železnica, a ministarka je više puta ponavljala da je prelaz u Majuru jedan od najbezbednijih u zemlji.

S obzirom na to da je ministarka Mihajlović pružni prelaz otvorila sa pet meseca zakašnjenja i da je tom prilikom naglasila kako je Vlada posao završila u roku, Istinomer podseća Zoranu Mihajlović da je u junu 2015. godine građanima dala potpuno drugačije obećanje. Zbog toga što ministarka namerno “zaboravlja” sopstvena obećanja i rokove, a kašnjenje radova od čak pet meseci opisuje kao uspeh Vlade, izjavu Zorane Mihajlović ocenjujemo kao „kratke noge“.
Podsećamo, ministarka Mihajlović već je davala paušalne izjave u vezi sa rokovima, kada je tvrdila da “Vlada Srbije u prethodne dve godine ništa nije uradila van roka”.
Podsećamo Vas na neka od najznačajnijih obećanja koja Vlada nije ispunila u roku.
*