Produžen „mini raspust“

Ministar prosvete o produženju jesenjeg raspusta u školama zbog širenja novog virusa gipa tipa A H1N1. (Beta, Tanjug, 3. 11. 2009. godine)
„Jutros sam odlučio da produžim školski raspust i da deca ne idu u školu do srede sledeće nedelje… To će biti dobra stvar radi zaustavljanja širenja epidemije…“

Obradović je krajem avgusta izjavio da će školska godina početi na vreme, pošto pandemija novog gripa trenutno u Srbiji ne zahteva zatvaranje škola, kao i da će epidemiolozi i nastavnici svakodnevno pratiti stanje u školama i reagovati u skladu sa situacijom.

Naša je namera da reagujemo u odnosu na stanje na terenu, a ne da stvaramo paniku. Neće Ministarstvo prosvete odlučivati o zatvaranju škola, svoj sud o tome, u odnosu na postojeće stanje, davaće epidemiolozi, a lokalna uprava na osnovu tih stavova može zatvoriti neko odeljenje.“

Večernje novosti, 22. 8. 2009. godine

Nakon što se pojavila opasnost od širenja epidemije novog gripa ministar je odlučio da se produži raspust i da se na taj način spreči dalje širenje virusa. Urednički tim Istinomera smatra da je ministar prosvete dosledan kada govori o zatvaranju škola zbog epidemije gripa.