Posao za šest stotina Valjevaca

Gradonačelnik Valjeva o zapošljavanju u tom gradu. (Radio Patak, 4. 1. 2011. godine)
„U toku ove (2011.) godine trebalo bi da bude otvoreno 600-700 novih radnih mesta. Otvaranje novih radnih mesta očekuje se u budućoj industrijskoj zoni i zahvaljujući najavljenim stranim investicijama kompanija koje su zakupile gradsko zemljište na 99 godina.“

Ubrzo po dolasku na mesto gradonačelnika Jakovljević je poručio kako je otvaranje industrijske zone jedan od njegovih prioriteta.

„Ako me pitate za neku konkretnu investiciju, po kojoj će me Valjevci pamtiti, to će sigurno biti industrijska zona, ona će otvoriti vrata investitorima.“

Revija ‘Kolubara’, 3. 10. 2008. godine

Trebalo je prvo naći zemljište, a to nije išlo lako. Posle nekoliko neuspelih pokušaja grad je tek decembra 2010. uspeo da kupi plac i hale nekadašnje fabrike nameštaja i kartonske ambalaže „Stefil“, na kojoj je planirano da bude industrijska zona. Jakovljević je tada najavio zapošljavanje nekoliko stotina Valjevaca.

Ono što je uspelo da se završi tokom 2011. jeste preparcelacija, a krajem godine i prodaja dela parcela i objekata investitorima, od kojih su svi iz Valjeva. Međutim, do danas, u industrijskoj zoni nije podignut nijedan pogon, niti pokrenuta proizvodnja. O otvaranju radnih mesta nema ni govora.

Zato obećanje gradonačelnika Valjeva o otvaranju novih radnih mesta ocenjujemo kao „neispunjeno“.